Uğur Mumcu için özlem ve gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu için özlem ve gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2023 15:27

24 Ocak 1993’te uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30’uncu yıl dönümünde Ankara’daki etkinliklerle anıldı.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu’nun Karlı Sokak’ta evinin önündeki törene binlerce Ankaralı katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da ‘Faili Meçhuller Anıtı’na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

ÇANKAYA’DA ‘UNUTMA BİZİ’

Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Unutma Bizi’ oyunu, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Ankaralılarla buluştu. Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Uğur Mumcu’nun çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu da katıldı. Cengiz Toraman tarafından yazılıp yönetilen ve oyuncu kadrosunda usta sanatçılar Orhan Aydın ve Levent Üzümcü’nün yer aldığı oyun ile Uğur Mumcu, 30’uncu ölüm yıl dönümünde bir kez daha hatırlandı. Solist Gülcan Altan ve piyanist Dengin Ceyhan’ın Zülfü Livaneli, Timur Selçuk ve Cem Karaca’nın eserlerinden oluşan müzikleri eşliğinde renk kattığı tiyatro oyunu, salonu dolduran Ankaralılar tarafından büyük beğeni aldı.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu için özlem ve gözyaşı

YENİMAHALLE’DEN ANMA

Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent’teki Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törene çok sayıda Ankaralı katıldı. Törende konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mumcu kalemiyle bu ülkenin yanlışlıklarını yüreklice yazan ve gelecek kuşaklara aydınlık bir ülke bırakmak isteyen bir yazarımızdı. Haksızlıklara direniyor, demokrasinin egemen olmasını istiyordu. Emperyalizme, mafyalara karşı mücadele ediyordu. Adaletin doğru tecelli etmesini istiyordu” dedi.
“Basının karartılmaya çalışıldığı bir dönemde birçok aydınımızı hain saldırılar sonucu kaybettik” diyen Yaşar, şöyle konuştu: “İşte böylesine karanlık bir dönemde merhum Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan gibi değerler, hainler tarafından acımadan, hunharca öldürüldü. Emperyalist güçlerin oyuncağı olan, her gün yön değiştiren bir ülkeyi değil, dünyada sesini duyuran ve gücünü gösteren bir Türkiye’yi Uğur Mumcu gibi aydınların çizdiği ışıklı yolu rehber alarak kurmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!