Üçüncü kardeşlik buluşması

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü kardeşlik buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 01:00

Ankara ile Hakkari arasında kardeşlik köprüsü kuran Başkent’ten kalabalık bir heyet, Hakkari’de üçüncü buluşmayı gerçekleştirdi. 2017’ye burada giren Ankara heyeti, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak farklı alanlarda işbirliğine hazır olduklarının mesajını verdi.

Haberin Devamı

Başkent’in önde gelen temsilcilerinden oluşan bir heyet, ‘Gönül köprüsü’ eylem planı çerçevesinde Ankara İl Başkanlığı tarafından kardeş il olarak belirlenen Hakkari’ye çıkarma yaptı. Üçüncüsü gerçekleştirilen Hakkari ziyaretinin ilk gününe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. 2017’ye Hakkari’de giren ve iki günlük temaslarda bulunan heyette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Ankara milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez gibi çok sayıda isim yer aldı. 

Haberin Devamı

BÖLGEYE DAHA SIK GİDECEĞİZ

Gönül köprülerini daha da güçlendirmek için bölgeye daha sık gideceklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Hiçbir ilimizin, bölgemizin terörle, olumsuz gündemlerle anılmasını istemiyoruz. Hakkari’nin derdinin terör değil üretim, yatırım, istihdam, ihracat olmasını istiyoruz” diye konuştu. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise gönül köprülerinin aynı zamanda sosyal ve ekonomik köprülere dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak davetlerini kırmayarak Ankara’dan giden heyet üyelerine teşekkür etti. Hakkari ziyaretinde yer alan Başkentli iş dünyası temsilcileri ve yerel yöneticilerin değerlendirmeleri şöyle oldu:

ATO Başkanı Gürsel Baran
İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Kentteki esnaf, tüccar, sanayiciler için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bundan sonra beraber davranmaya, iş birliği yapmaya, beraber toplanmaya, fikir alışverişinde bulunmaya hazırız. Bu vatan toprakları çok kısa süre içinde tahmin ediyorum ki bu terör belasından kurtulacaktır. Ticaret canlanacaktır. Hak ettiği yere ulaşacaktır. Bu vatanı bölmek isteyen hiç kimse bugüne kadar emeline ulaşamadı, bundan sonra da ulaşamayacaktır.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir
ANKARA’YI BURAYA YÖNLENDİRECEĞİZ

Haberin Devamı

Kardeşlik hukuku paylaşmayı gerektiriyor. Elimizden geldiği kadar Hakkarili kardeşlerimize destek olmaya, Ankara’daki, ilimizdeki, civarımızdaki tanıdığımız, bildiğimiz insanları buraya yönlendirmeye çalışacağız, gayret edeceğiz. İnşallah daha da sık gitmeye çalışacağız. Hakkari hakikaten yurdumuzun cennet köşelerinden biri. Artık bundan sonra gideceğiz. Yol açıldı bir kere. Hakkari bizim de Hakkarimiz.

MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal
TERÖRE HAYIR KARDEŞLİĞE EVET MESAJI

‘Teröre hayır kardeşliğe evet’ yürüyüşünü de organize eden bir kuruluşuz. Burada da ‘teröre hayır kardeşliğe evet’in mesajlarını verdik. Bir olduğumuzu, tek yürek olduğumuzu, tek devlet tek millet tek bayrak felsefesini burada paylaştık. Bunların devamı gelecek. Burada yaş ortalaması 19. Eğitim düzeyi de güzel. Buradaki potansiyeli ticarete nasıl kazandırabileceğimizle ilgili sosyal sorumluluk projelerimiz olacak. İlgililere aktarıp hayata geçirilmesi için mücadele başlatacağız.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez
SICAK TEMASI KESMEYECEĞİZ

Buradaki üçüncü programımız. Talepleri, bölge insanını dinledik, devletten beklentilerini aldık. Acil ihtiyaçlar konusunda ne yapabileceğimizi raporladık, onun üzerine çalışıyoruz. Mesela Garnizon Komutanı ‘Lojmanlarda çocuklarımız oyun yüzü göremiyor, bize çocuk oyun grubu gönderin’ dedi. Bunun gibi çok sayıda talebi ivedilikle yerine getirmek üzere bizim gücümüz yetiyorsa belediye imkanlarıyla yapacağız, yetmiyorsa devletin ilgili kurumlarından destek alacağız. Bölge insanıyla sıcak teması kesmeyeceğiz.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül
KATKI VERMEYE GELDİK

Ankara İl Başkanlığımızın Hakkari İl Başkanlığımızla bir kardeşlik protokolü oldu. Hakkari’de böyle büyük bir heyetin kucaklaşması çok anlamlı. Çok güzel bir atmosfer oldu. İnsanların yaklaşımları da çok güzel. Devletin almış olduğu tedbirlerden sonra vatandaşlar ciddi şekilde devletinin yanında olduğunu gösteriyor. Kayyumların atanması olumlu yansıma bulmuş, vatandaş memnun. Devletin vatandaşla kucaklaşması adına çok ciddi adımlar atılmış, bizler de buna bir katkı verebiliriz diye geldik.

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk
İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ KURUYORUZ

Hassas bir süreçten geçiyoruz. Bölge halkının teröre karşı tepkili bir duruşu var. Bizi gördüklerine çok sevindiler. 2017’ye yurtdışında, batıda, değişik yerlerde girmek varken 2016’nın son saatlerini burada geçirdik ve 2017’ye birlikte girdik. Başkent Ankara’dan Hakkari’ye gönül köprüsü kuruldu. Belediyelerle buradaki belediyelerle de işbirliği köprüsü kuruluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!