Üçüncü ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü ameliyatla sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 11:32

Doğuştan skolyoz hastası 8 yaşındaki Hasret, Ankara’da olduğu son ameliyatla sağlığına kavuştu. Hasret, saklambaç oynayacağı ve bisiklete bineceği günlerin hayalini kuruyor.

Haberin Devamı

Aydın’ın Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’nde yaşayan Demirkan ailesi, üç çocuklarından en büyüğü olan ve 2 aylıkken skolyoz (omurilik eğriliği) teşhisi konan kızları Hasret’in sağlığına kavuşabilmesi için üçüncü kez ameliyat olması gerekince, evlerini satılığa çıkardı. Ailenin yardımına, Medicana International Ankara Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Şenköylü yetişti. Hastalığı nedeniyle doğumundan bu yana zor günler yaşayan Hasret, başarılı bir ameliyat geçirdi. Anne Suzan Demirkan, şunları söyledi: “İkinci ameliyatta sol tarafının sinir damarı koptuğu için son bir yılda sol ayağını hissetmiyordu ve çürümeler başlamıştı. İnşallah bir daha ameliyat gerekmeyecek, sağlığına kavuşacak. Ameliyattan önce koşamıyordu. Arkadaşlarına uyum sağlayamıyordu. Koşamadığı için arkadaşları ile saklambaç oynarken onu hemen buluyorlardı. Bir anne için en büyük mutluluğu yaşıyorum. Allah hocamız ve hastaneden binlerce kez razı olsun.”

Haberin Devamı

BAZI TÜRLERİ YAŞAMI KISALTIYOR

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Şenköylü ise, skolyozun çok büyük bir problem olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Omurgadaki yana doğru eğrilikler şeklinde olan bu hastalığın en sık görülen tipi, nedeni belli olmayan ve daha çok ergenlik dönemine doğru kız çocuklarında görülen türü. Aslında tedavi seçeneği olarak doğuştan skolyozlarda, dışarıdan uzatılabilen mıknatıslı çubuk uygulamaları gibi çok farklı şeyler yapabiliyoruz. Ama Hasret’te eğrilik tam sırt bölgesinin üst kısmında yer alıyordu ve biz sağlığına kavuşabilmesi için omurgasını kırmak durumunda kaldık. Skolyoz sırt bölgesini içeriyorsa göğüs kafesinin hacmini daraltıyor ve bu ilerleyici olursa, ileride akciğer hastalıklarına, kalple ilgili ya da başka iç organlarla ilgili problemlere yol açıyor. Bu da çocuğun yaşamının kısalması ile sonuçlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!