Uçan Süpürge’den online kapanış

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge’den online kapanış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 23:27

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, video konferansla gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

Haberin Devamı

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği(FIPRESCI) Ödülü için yarışan 10 film arasında, yönetmenliğini Rachel Maclean’ın üstlendiği Rachel Maclean’in ‘Beni Uydur (Make Me Up)’ filmi bu yılın kazananı oldu. FIPRESCI Genel Sekreteri Klaus Eder, online jüriliği ilk kez Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için kabul etmelerinin bu döneme katkı olduğunu vurguladı. Eder, kazanan filmin, ‘yarışanlar arasında en rahatsız edici film’ olduğu için seçildiğini dile getirdi. Gülsüm Soydan ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

DÜNYAYA YAYILDI

“Aramızdan ayrılan birbirinden değerli sanatçılarımızı anıyorum. Uçan Süpürge, 24 yıldır kadının insan haklarını savunan, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna kadın gözüyle bakan, her çalışmayı 81 ile taşımanın mutluluğunu savunan bir kadın örgütü. Bu sene festival, sadece filmlerini gönderen yönetmenler değil, aynı zamanda izleyicisi ile de dünyanın dört bir yanına yayıldı” Kapanış töreninin ardından Beni Uydur filmi, “ucansupurge.org” sayfasında online olarak gösterime sunuldu.

315 BİN GÖRÜNTÜLENME

Farklı ülkelerden bi 301 kadın yönetmenin çektiği filmler ile Uçan Süpürge’ye başvurduğu bu yıl, 31 ülkeden 76 film seçkiden uzun metraj, belgeseller, kısa filmler ve canlandırma filmleri seyirciyle buluştu. Sınırsız, biletsiz, limitsiz vurgusuyla online gerçekleşen festivalde filmler toplam 315 bin kez görüntülendi.

Uçan Süpürge’den online kapanış

Gülsüm Soydan ve Sinemis Kamer’in sunculuğundaki törende, bu yıl hayatını kaybeden sinema sanatçıları Dilber Ay, Muhterem Nur ve Yıldız Kenter anıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!