Üç kuşak sahnede

Güncelleme Tarihi:

Üç kuşak sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 09:13

Operatör Doktor Nazım Şuvağ, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girişinin ikinci yılında 4 Nisan 1964’te kurduğu Hacettepe Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu eşliğinde, 55. sanat yılını ailesinin sanatçı üç kuşağı ile birlikte sahnede kutladı.

Haberin Devamı

Dr. Şuvağ’ı sahnede ABD’de müzisyenlik yapan oğlu Nazımcan Şuvağ ve Floransa Verdi Müzik Akademisi piyano öğrencisi torunu Leonardo Efe Vitagliano sahnede yalnız bırakmadı. Koro eşliğinde, birlikte şarkı söyleyen ailenin üç kuşağı izleyicilerden tam not aldı. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki konserde Şuvağ’ı meslektaşları, öğrencileri ve dostları yalnız bırakmadı. 

55 YILDIR DEVAM EDİYOR

Aileden gelen Türk Sanat Müziği sevgisiyle yetiştiğini belirten Şuvağ, 1964’te dört arkadaşıyla birlikte koroyu kurduklarını söyledi. Koronun üniversite öğrencilerinin yanı sıra kaliteli ses ve kulak hassasiyetine sahip kişilerden oluştuğu bilgisini paylaşan Şuvağ, “Her meslekten kişi var diyebiliriz. Koroya öğrencilerimizin ilgisi de her zaman fazla olmuştur. 55 yıldır kesintisiz devam etmesindeki ana etkenlerden biri de budur” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!