Üç ilçede kene yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Üç ilçede kene yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 16:04

Ankara'da kene türlerinin Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çubuk’un kırsal bölgelerinde yoğunlaştığını belirten Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Çakır Güney, kesin olmamakla birlikte Türkiye'de 40 dolayında kene çeşidi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıklıkla görülmeye başlanan keneye karşı vatandaşları uyaran Güney, kene ısırması durumunda vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini kaydetti. Kenenin asla çıplak elle çıkartılmaması gerektiği uyarısını yapan Doç. Güney şunları söyledi:

HAZİRAN VE TEMMUZA DİKKAT

“Vücuda yapışmış keneler el hijyeni sağlanıp, eldiven giyildikten sonra ezilmeden, ağızdan veya başından tutularak bir cımbız veya pens yardımıyla, vida çıkarır gibi sağa sola çevrilerek çıkarılmalı. Isırılan yer dezenfekte edilmelidir. Eğer çıkartılamıyorsa veya yanlış çıkarılırsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bulaştıran keneler havaların ısınmasıyla aktif hale geldi. Hastalık her yıl mart, kasım ayları arasında görülüyor. Haziran ve temmuz aylarında üst seviyeye çıkıyor. Hastalık, ağırlıklı olarak İç Anadolu Bölgesinin kuzeyinde görülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!