Türközü’nde altyapı ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türközü’nde altyapı ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 17:48

Mamak’ın Türközü Mahallesi muhtarı Doğan Kara, nüfusu 20 bine yaklaşan mahallelerinde en büyük sorunun ‘yetersiz altyapı’ olduğunu belirterek, “Atık su hattının genişletilmesi şart” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’, bu hafta Mamak’ın Türközü Mahallesi’ne konuk oldu. Türközü Mahallesi muhtarı Doğan Kara, öncelikli sorunlarının başında ‘yetersiz altyapı’ konusunun geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

Türközü’nde altyapı ağlıyor

EN UFAK YAĞMURDA EVLERİ SU BASIYOR

“Türközü Mahallesi, oldukça eski ve giderek büyüyen bir mahalle. 9 bin 964 seçmen sayımız, yaklaşık 20 bin de nüfusumuz bulunmakta. Mahallemizde en çok altyapıya ilişkin sıkıntılar yaşanıyor. Bildiğiniz üzere, bu yıl başkent Ankara oldukça yağış aldı. Haliyle bizde de altyapı sıkıntısı yaşandığı için pek çok iş yeri, ev ve yol sular altında kaldı. Mahallemizde evlerin bir kısmı ters dubleks. İmardan geçirilirken sanırım yağmur, çamur hesaba katılmamış. En ufak bir yağmurda, ters dublekste oturan mahalle sakinlerinin evini su basıyor. Bizler de durumu yetkililere ilettik fakat kesin bir çözüm için hâlâ beklemedeyiz.

Haberin Devamı

Türközü’nde altyapı ağlıyor

HAT KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI LAZIM

Mahallemizde 436. Cadde üzerinden geçen yüzde 1000’lik bir atık su hattı bulunmakta. Bu hat, yağışın olmadığı normal günlerde dahi dolu kapasiteyle çalışıyor ve ihtiyacı karşılamıyor. Yağmur yağdığında ise kapasitesini aştığı için şişme yapıyor ve suyu geri itiyor. Bu yüzden bu hattın kapasitesinin artırılması, mümkünse 2000’lik yapılması gerekiyor. Türközü’nün altyapı sorununun hafifletilmesi için bu atık su hattının genişletilmesi ve büyütülmesi şart. Önümüz kış, aynı sorunları yaşamak istemeyiz. Öte yandan 430., 431., 435., 436., 438., 439., 440., 441. ve 442. caddeler her yağmur yağdığında suyla doluyor. Mazgalların büyütülmesi de kesin çözüm olmuyor, hatta mahalleli mazgallar büyüyünce yazın kötü bir kokunun geldiğini söylüyor. O yüzden yağmur ızgaralarının büyütülmesi yerine düzenli olarak ızgara temizliği yapılabilir. Acilen kronikleşmiş sorunumuz haline gelen altyapı sıkıntısına bir çözüm üretilmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

EVİ SATMAYI BİLE DÜŞÜNÜR OLDUK

Türközü’nde altyapı ağlıyor

Mahalle sakini Aydın Durna da ters dubleks bir evde oturduğunu söyleyerek, “Ankara’ya en ufak bir yağış düştüğünde evimizi hemen su basıyor. Evi satmayı bile düşünür olduk. Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Mamak Belediyesi yetkilileri ile irtibata geçtik. Artık bu soruna mahalleli olarak kalıcı bir çözüm arıyoruz” dedi.

Türközü’nde altyapı ağlıyor


TÜRKÖZÜ MAHALLESİ’NİN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Doğan Kara, mahallenin diğer sorunlarını ise şöyle anlattı:
* Mahallemizde ulaşıma dair çok büyük problemler yaşanmıyor fakat akşam saat 19.00’dan sonra EGO’nun 381 hatlı otobüsü mahallemizden geçmiyor. Durumu EGO Genel Müdürlüğü’ne de bildirmiştik. Aynı şekilde dolmuş da geçmiyor. Haliyle mahalleli mağdur oluyor. Akşam mesaisi biten vatandaşlarımız oluyor, çoğu taksi ile dönmek istemiyor.

Haberin Devamı

Türközü’nde altyapı ağlıyor

* Mahallemizde 412., 413., 414/1. sokaklarda aydınlatma direkleri bulunmuyor. Yerleşim de başladığından insanlar özellikle akşam karanlığında hem zorlanıyor hem de tedirgin oluyor. Buralara bir an evvel aydınlatma lambalarının takılması ve sorunun giderilmesi gerekiyor. Öte yandan, Türközü’nde, elektrik direklerinin yüzde 50’lik bir kısmı yer altına alındı fakat diğer yarısı ise beklemede. Talebimiz, geriye kalan elektrik hatlarının da bir an evvel yer altına alınması.

Türközü’nde altyapı ağlıyor

* Mahallemizde 396. Cadde’de bir tane sağlık ocağı bulunuyor, ihtiyacı karşılıyor fakat oldukça dik bir yolun ilerisinde. Yani yokuş yolunda. Özellikle rahatsızlananlar, yaşlılar ve hamileler bu dik yokuşu çıkarken zorlanıyor. Mahallemize daha düz bir yere ikinci bir sağlık ocağı yapılabilir.

Haberin Devamı

Türközü’nde altyapı ağlıyor

* 419. Sokak’ta bir binanın yıkımı gerçekleştirildi, aslında bu alan Mamak Belediyesi’nin yani Aile Yaşam Merkezi olarak ayrılmış bir parsel fakat öncesinde yıkımı gerçekleştirilen binanın molozları hala burada durmakta. Öte yandan insanlar çöplerini de atıyor. Hem çevre hem görüntü kirliliği yaratıyor. Talebimiz bu alanın moloz ve çöp yığınlarından temizlenerek bir an evvel düzenlenmesi.

Türközü’nde altyapı ağlıyor

BAKMADAN GEÇME!