Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşini bu yıl içerisinde açacağız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşini bu yıl içerisinde açacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 23:21

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği ‘Engelliler Çalıştayı’, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Çalıştaya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, engelliler ile ilgili yürüttükleri belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Çankaya’da Çayyolu’nda Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşinin yapımına hızla devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde açacağız” diyen Yavaş şöyle devam etti:

Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşini bu yıl içerisinde açacağız


“Çok yakın zamanda Yenimahalle’de Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nde hafta içi öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 10’ar kişilik iki grup halinde her ay 400 kişiye ücretsiz hizmet verdik. Sincan ve Anıttepe’de özel gereksinimi olan çocuklar için mola evlerimizi faaliyete açtık. Ankara’nın yoğun olarak kullanılan 28 parkında uluslararası standartlarda toplam 36 şarj istasyonu ile engelli vatandaşlarımızın araç şarj istasyonlarının kurulumunu da tamamladık. Tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarım atölyesi ile akülü ve tekerlekli sandalyelerin tamirini ücretsiz karşılıyoruz. Ulus’ta bulunan kapalı dolmuş durağının kültür merkezine dönüştürülmesi projesi kapsamında bin 184 metrekare alanı görme engelliler müzesi yapıyoruz. İnşaatı şuanda sürüyor. 2023 yılında da tamamlanacak.”

Türkiye’nin en büyük engelsiz kreşini bu yıl içerisinde açacağız


TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ EŞİT GÖRDÜK

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise özetle şunları söyledi: “Farkındalığımızı artırmamız, engeli olmayanları eğitmemiz, onların zihnindeki engelleri yenmemiz lazım. Sonra dönüp fiziki engelleri ortadan kaldırabiliriz. Yenimahalle Belediyesi olarak yönetime geldiğimiz 2009’dan beri tüm hemşehrilerimizi Yenimahalle ailesinin eşit haklara sahip bireyleri olarak gördük. Doğuştan veya sonradan engelli yaşamak zorunda olan hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmayı çalışma prensibi olarak belirledik. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmak, yaşamlarını kolaylaştırmak, sorunlarını tespit edip anında çözüme kavuşturmak için Türkiye’de ilk defa Engelliler Birimi’ni kurduk.”

KENT YAŞAMINA ENTEGRE OLMASI LAZIM

Çalıştaya katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bir engellinin kent yaşamına entegre olması lazım. Kentin insanlara sağladığı bütün sosyal katkılardan yararlanması lazım. Kentte rahat gezebilmesi,otobüse binmesi, tiyatroya sinemaya gitmesi, sosyal etkinliklere katılması lazım. Bütün bunlar eğer yapılabilirse, kent engelli için yaşanabilir bir kent atmosferine kavuşmuş olur” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!