‘Türkiye Yüzyılı’na 2023 çocuklu konser

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye Yüzyılı’na 2023 çocuklu konser
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 14:07

Ankara’nın 9 ilçesindeki 65 okuldan seçilen 2023 çocuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel olarak bir konser verdi. Çocuklardan oluşan dev koro, Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.

Haberin Devamı

Ses sanatçısı Aylin Şengün Taşçı koordinatörlüğünde yürütülen proje ile bir araya gelen 2023 çocuk, CSO ADA Ankara Ana Salon’da konser verdi. Konseri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer de izledi. Çocuklar, Kültür ve Turizm Bakanlığı orkestrası ile Türk sanat müziğinden eserleriyle alkış aldı.

‘Türkiye Yüzyılı’na 2023 çocuklu konser

GELECEĞE TAŞIMA PROJESİ

Aylin Şengün Taşçı, projenin amaçlarından birinin Türk sanat müziğinin çocuklarla birlikte geleceğe aktarılması olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza kendi öz müziğimizin, kendi kültürümüzün bu çok önemli parçasını iyice içselleştirerek, öğretmek amacıyla bir çalışma yapalım istedik. 2023 çocuğu sembolleştirerek ‘Türkiye Yüzyılı’ adını verdiğimiz bu sürecin içinde kendi çocuklarımızı kendi müziğimizle bir araya getirerek onların bunu çok iyi öğrenip kendileriyle birlikte bir sonraki nesle aktarmalarını sağlayan bir çalışma oldu. Üç aylık bir süreç içinde benim seslendirdiğim ve sazlar eşliğinde kayıt haline getirdiğim eserleri okullara gönderdik. Öğretmenlerimiz bu kayıtları çocuklarımızla paylaşarak onları çalıştırdı. Bugün genel bir provada gördük ki gerçekten çocuklar çok başarılı ve çok güzel bir şekilde bu eserleri öğrenmişler, hatta çok sevmişler” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!