Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 14:37

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı Başbakanlık İzmir Ofisi önünde karşıladı- Karşılamada Davutoğlu ve Çipras, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın muhabirlere kırmızı gül verdi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras eş başkanlığında Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı başladı.

Başbakanlık İzmir Ofisi'ne Çipras'dan önce gelen Davutoğlu, Çipras'ı ofis önünde karşıladı. Karşılama sırasında Davutoğlu ve Çipras, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla kadın gazetecilere kırmızı gül verdi.

Kadınlar Günü'nü kutlayan Davutoğlu, bazı basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. Daha sonra bir kadın gazetecinin fotoğraf makinesini alan Davutoğlu bazı basın mensuplarını, Çipras da Davutoğlu ve çevresindeki kadın gazetecileri fotoğrafladı.

Başbakanlık Ofisi merdivenlerinde el sıkışan Davutoğlu ve Çipras ikili ve heyetlerarası toplantıya geçti.

Haberin Devamı

Heyetlerarası görüşmede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hazır bulundu.

Çipras'a eşlik eden Yunanistan heyetinde ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Ekonomi, Kalkınma ve Turizm Bakanı Yorgos Stathakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Çevre ve Enerji Bakanı Panos Skurletis, Denizcilik ve Adalar Politikası Başkanı Thodoris Dritsas, Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, Turizmden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elena Kundura, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas yer aldı.

Ayrıca toplantıya kaçak göçmenlerin Yunanistan'a geçiş güzergahında bulunun illerin valileri de katıldı.

Davutoğlu-Çipras görüşmesini yerli ve yabancı yaklaşık 200 basın mensubu takip ediyor. Karşılama, çevredeki kamu kurumlarındaki vatandaşlar tarafından da izlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!