Türki cumhuriyetlerden Hidromek’e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Türki cumhuriyetlerden Hidromek’e ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen Türk Dünyası Eğitim Programı kapsamında ülkemizde bulunan Türki Cumhuriyet temsilcileri, Hidromek’i ziyaret ettiler.

Bulundukları Türki Cumhuriyetlerde, Türkiye’nin tanıtımını yapmak amacı ile ülkemizde seminer ve eğitim görmüş olan 20 kişilik gruba, Hidromek fabrika ziyaretinde Dış Ticaret Müsteşarlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Genel Müdürü Gazi Bilgin, Genel Müdür yardımcısı Hüsamettin Kılıçkaya ve daire başkanı Cavit Özdem eşlik ettiler.

Kazıcı yükleyici ve Ekskavatör montaj fabrikasını gezen ziyaretçiler , fabrikadan büyük bir hayranlıkla ayrılırken, Türkiye’de bu tarz bir fabrikayı gördüklerinden dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

Başkent projeleri toplam 7 milyar

ANKARA
’daki toplam bin 928 projenin bedelinin 7,03 milyar YTL olduğu belirtildi.

Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev başkanlığında toplandı. Valilik İl Planlama Uzmanı Hatice Demirtaş, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, "Ankara ili 2008 yılı Haziran ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Değerlendirme Raporu"nu okudu.

Demirtaş, yatırımcı kuruluşlardan alınan "izleme raporları"na göre 31 Mart 2008 tarihi itibarıyla Ankara’da toplam proje sayısının bin 928 olduğunun belirlendiğini ifade ederek, projelerin toplam bedelinin 7,03 milyar YTL, 2008 yılı fiili ödeneğinin ise 1,57 milyar YTL olduğunu bildirdi.

Bu ödeneklerden dönem içinde 245,5 milyon YTL nakdi harcama yapıldığını belirten Demirtaş, dönem sonu itibarıyla projelerden 105’inin bitirildiğini kaydetti. 475 projeye ise devam edildiğini bildiren Demirtaş, ihale aşamasındaki proje sayısının ise 207 olduğunu söyledi.

Mahalli idareler yatırımlarında toplam proje sayısının bin 135 olduğunu ifade eden Demirtaş, bu projelerin toplam bedelinin 1,19 milyar YTL olup, 2008 yılı fiili ödeneğinin ise 1,19 milyar YTL olduğunu kaydetti. Demirtaş, dönem sonu itibarıyla 154,82 milyon YTL harcama yapılarak fiili ödeneğine göre yüzde 13 nakdi gerçekleşme sağlandığını söyledi.

Kamu iktisadi teşebbüsleri yatırımlarında toplam proje sayısının 270 olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kamu iktisadi teşebbüsleri yatırımlarında toplam proje bedeli 2,13 milyar YTL, 2008 yılı fiili ödeneği ise 221,16 milyar YTL’dir. Dönem sonu itibarıyla 64,65 milyon YTL harcama yapılarak fiili ödeneğine göre yüzde 29 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Genel ve katma bütçeli kuruluşların toplam proje sayısı 523, toplam proje bedeli ise 3,70 milyar YTL’dir. 2008 yılı fiili ödeneği ise 158,83 milyon YTL’dir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!