Türk Telekom lider tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom lider tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 22:49

Ankara’ya, daha önce çıktığı 4 karşılaşmayı da kazanıp grup birincisi unvanı ile gelen Rus rakibini çekişmeli geçen mücadelenin ardından mağlup eden mavi-beyazlılar, bu kulvardaki üçüncü galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası A Grubu 5. hafta maçında ağırladığı Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımını 88-85 yendi.
Grupta daha önce çıktığı 4 maçta; 2 galibiyet, 2 de yenilgi alan Türk Telekom, Ankara’ya, daha önce oynadığı 4 maçı da kazanıp lider unvanı ile gelen rakibine, gruptaki ilk yenilgiyi tattırdı.
ING Basketbol Süper Ligi’nde son hafta maçında Frutti Extra Bursaspor’u son saniye basketi ile yenen mavi-beyazlılar, ULEB Avrupa Kupası karşılaşmasını da son bölümdeki enerjisi ile kazanmayı başardı.
Bu sonuçla Türk Telekom, 5. maçında 3. galibiyetini elde ederken, Lokomotiv Kuban ilk yenilgisini aldı.
Kendi evindeki üçüncü maçını da kazanan Türk Telekom, 6. hafta mücadelesinde deplasmanda MoraBanc Andorra ile karşılaşacak.

HARRİSON VE CLEMMONS’TAN 46 SAYI

Karşılaşma dengeli başlarken, Türk Telekom, dış atışlardan bulduğu basketlerle 9 sayılık farka ulaştı ve Harrison’ın ilk çeyrekte ürettiği 10 sayı ile periyodu 24-17 önde bitirdi.
Rus temsilcisi ikinci çeyreğe 4-0’lık seriyle başlayıp, momentumu eline almaya çalışsa da, Ellis’in hücumda devreye girmesiyle oyunu burkmayan Başkent ekibi, soyunma odasına 47-39 üstün gitti.Üçüncü
İkinci yarıya hızıl giriş yapan ve hızlı hücumlarla etkili olan Türk Telekom, farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkardı. Hücumda yeniden ritmini bulan Rus ekibi, yakaladığı 10-0’lık seriyle farkı eritse de mavi-beyazlılar, bu çeyreği de 66-60 skor avantajıyla kapadı.

MAÇIN SON ANLARINDA SKOR EŞİTLENDİ

Türk Telekom, final periyodunun başında yüksek yüzde ile hücum edip bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı yeniden çift hanelere taşıdı. İnatçı oyunu ile maça tutunmayı başaran Lokomotiv Kuban, maçın bitime 3 dakika kala 80-80’lik eşitliği yakaladı. Büyük bir çekişme ve heyecana sahne olan son bölümde nefesler tutulurken, Perez ve Harrison’ın dış atışlardan bulduğu basketlerle rakibine cevap veren Türk Telekom, karşılaşmadan 88-85 galip ayrıldı.
Türk Telekom’da; Harrison 28 sayı ile maçın yıldızı olurken, Clemmons 18 sayı ile kenisine eşlik etti. Ellis ve Perez 11’er, Ennis de 10 sayı ile skora katkı verdi.
Lokomotiv Kuban’da; Motley’in 25, McCollum’un 17 sayısı yeterli olmadı.

Haberin Devamı

GENÇLER’DEN DESTEK ADIMI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş ile Kırmızı-siyahlı ekibin Taraftardan Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Soylu ve Kamu İşleri ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Esra Özel, Türk Telekom’un, Lokomotiv Kuban ile oynadığı ULEB Avrupa Kupası maçını salonda takip etti, mavi-beyazlılara destek oldu.
Niyazi Akdaş, Ankara takımlarının başarısı ile her zaman mutlu olduğunu belirtip, “Avrupa kupası maçı söz konusu olduğunda ise Ankara takımının başarılı olmasını daha da çok istiyorum. Türk Telekom’un, hem şehir sporuna hem de ülke basketboluna katkıları bir Ankaralı olarak beni gururlandırıyor” dedi.
Türk Telekom Genel Müdürü ve Türk Telekom Spor Kulübü Başkanı Yusuf Kıraç, Gençlerbirliği başkanı ve yönetim kurulu üyelerini locada ağırlarken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Gençlerbirliği’ne başarılar diledi.
Kıraç, Gençlerbirliği gibi Türk Telekom gibi Ankara ile özdeşleşmiş, bütünleşmiş iki camiayı bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirip, “Başkan Niyazi Akdaş ve arkadaşları bizi zorlu maçımızda yalnız bırakmadı. En kısa sürede Eryaman Stadı’nda biz de iade-i ziyaret gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Niyazi Akdaş maçta, ülkemize dünya ve olimpiyat şampiyonlukları kazandıran milli halterci Halil Mutlu ile de kısa bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

BAŞKENTİN GURURU OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Türk Telekom Spor Kulübü Basın Sözcüsü Hamdi Ateş, ULEB Avrupa Kupası’nda, kendi evlerindeki 3 maçı da kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Bu sezon değişik bir formatta oynanan ve Avrupa’nın kulüpler bazında en önemli ikinci organizasyonu olarak gösterilen ULEB Avrupa Kupası’nda Türk Telekom, namağlup olan Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban’ı yenerek sahasındaki 3. maçını da kazandı.
Mavi-beyazlı kulübün basın sözcüsü Hamdi Ateş, sezon başında özellikle sakatlıklar nedeniyle yaşanan şansızlıkları kırdıklarını belirterek, “ULEB Avrupa Kupası’nda sahamızda çıktığımız üç maçı da kazandık. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek, başkent Ankara’nın Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi olmak kolay değil. Bayrağımızı Avrupa’da gururla dalgalandırmak istiyoruz” dedi.

DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ

Lokomotiv Kuban karşısında alınan galibiyetin önemine de vurgu yapan Ateş, şunları söyledi:
“Grupta mağlubiyeti olmayan bir takıma karşı, maçın başından sonuna kadar etkili oynamamız çok değerliydi. Zaman geçtikçe, takımımız beraber oynadıkça daha da gelişip başarılı sonuçlarımızı artıracağımıza inanıyorum. Bizi yürekten destekleyen, maçın son anına kadar Türk Telekom’a desteğini bırakmayan taraftarlarımıza ve Ankaralı basketbolseverlere de sonsuz teşekkür ediyorum. Onların destekleri bizim en büyük motivasyon kaynağımız. ULEB Avrupa Kupası’nda bir üst tura adımızı yazdırmak için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!