Türk Tarih Müzesi’nin özel ziyaretçileri

Güncelleme Tarihi:

Türk Tarih Müzesi’nin özel ziyaretçileri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 01:39

Etimesgut’ta yaşayan engelli vatandaşlar, Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret ettiler. Vatandaşlar, müze görevlileri eşliğinde müzeyi gezerek bilgi aldılar.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Etimesgut Belediyesi’nin Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdi. Türk tarihinin heykel, resim rölyef ve kompozisyonlarla anlatıldığı müze engelli vatandaşlar ile ailelerinin beğenisini kazandı. Engelli ve aileleri heykel ve panoramik resimler önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Müzenin Ankara’ya çok önemli bir değer kattığını belirten Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ömer Uzun, “Engelli ve ailelerimiz müzeye hayran kaldılar. Herkesin mutlaka bu müzeyi gelmesi görmesi, şanlı tarihimizi doğru kaynağından adeta yaşayarak öğrenmesi gerekiyor” dedi.

Türk Tarih Müzesi’nin özel ziyaretçileri


55 BİN METREKARE ALANA KURULU

Bağlıca Mahallesi’nde 55 bin metre kare alan üzerine kurulu Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda, Göktürk Kağan, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk-İslam düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden yazar ve düşünürleri ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair ve yazarlarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonları yer alıyor. Müzede ayrıca ünlü ressam Yaşar Zeynalov’un Ergenekon, 1071 Malazgirt Zaferi, 1453 İstanbul’un Fethi ve Kurtuluş Savaşı temalı dev panoramik resimler, konferans salonu, kütüphane gibi birçok donatı da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!