Türk-Özbek mutfağı Başkent’te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk-Özbek mutfağı Başkent’te buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 18:05

TÜRK ve Özbek iş adamları bir ilke imza atarak, Özbekistan mutfağını Başkent’e taşıdı.

Haberin Devamı

Çayyolu’nda açılan “The Doppi” restoran, en güzel Özbek ve Türk yemeklerini müdavimlerinin beğenisine sunuyor. Toplam üç kattan oluşan mekanda toplantı, özel iş ve grup yemekleri için 6 adet VİP salonu bulunuyor.
Özbekistan’a has bir şapka olan Doppi’nin “bolluk” ve “bereket” anlamına geldiğini ifade eden The Doppi İşletme Müdürü Erol Gençay, Özbek mutfağının Türk damak tadına çok yakın olduğunu ifade ederek, “Özellikle Moskova’da Özbek restoranlarına büyük ilgi var.

Etler 18 gün dinlendiriliyor

Şimdilik Başkent’in yabancı olduğu bu mutfak, ilerleyen zaman diliminde kentin vazgeçilmezleri arasında yerini alacaktır. Restoranımızda Özbek yemeklerini Türk mutfağının zenginliği ile buluşturduk” dedi. Özbek yemeklerinin en çok tercih edilenlerin başında ise “Özbek pilavı” geliyor. The Doppi restoranın mutfağında çalışan Özbekistanlı aşçılar, “ıslak dinlendirme” adı verilen yöntemle 18 gün boyunca dinlendirilen etleri müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yemek malzemeleri ve baharatların büyük bir çoğunluğu da Özbekistan’dan getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!