Türk Dünyası’nın ‘turşu’ buluşması

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyası’nın ‘turşu’ buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:08

11-14 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek 10. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin ana temasının 1402 Ankara Savaşı olacak. Festivalde kültürel etkinliklere ağırlık verilecek, Türk dünyası ve komşu ülkeler Çubuk’ta buluşacak.

Haberin Devamı

Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin ilçedeki ticaret ve turizm potansiyelini yükselttiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Festivalimizde bu yıl Tacikistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan, Kore ve Japonya Büyükelçilikleri ülkelerini, gelenek ve kültürlerini tanıtan stantlar açacak. Çeşitli ülkelerden gelen halk oyunu ekiplerinin dans gösterileri olacak. Birçok sanatçı tarafından çeşitli konserler verilecek. Kültür sokağında sanatçıların el işleri, fotoğraf ve resim sergileri sanatseverlerin izlenimine sunulurken, yöremize has gelenekler, görenekler ve sanatlar gösterilecek" dedi.

HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli ile turşu kuran Acehan, "Turşunun hammaddesi sarımsak birçok hastalığa şifadır. Sarımsağı ya çiğneyerek yemelisiniz ya da turşu suyunda tüketmelisiniz. Sarımsak başta damar sertliği olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir" diye konuştu. Turşu çeşitleri ve fiyatları hakkında da bilgi veren Acehan, kimsenin turşu kurmaya zahmet etmesine gerek olmadığını, Çubuk'ta yeteri kadar turşu hazırlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!