Turizm yolunun damarı çatladı

Güncelleme Tarihi:

Turizm yolunun damarı çatladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:04

Kent turizminin can damarı Ankara Kalesi’nin yolları, sağanak yağışın da etkisiyle yürünemez hale geldi. Yolda oluşan derin yarıklar ve yüksekte kalan rögar kapakları dikkat çekti. Kale esnafı, “Yabancı turistler yolları görünce hayal kırıklığına uğruyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’in en önemli simgelerinden biri olan ve her gün çok sayıda turisti ağırlayan Ankara Kalesi’nin bozuk yolları, yürünemez hale geldi.
Kalenin ‘seyir terası’ olarak bilinen surlara çıkan yolu kullanan yerli ve yabancı turistler, tahrip olan yollarda zor anlar yaşıyor. Son günlerde etkisini artıran sağanak yağışla, yolda derin çatlaklar oluştu.
Kaledeki bozuk yolların özellikle yabancı turistlerin gözünde kötü bir izlenim bıraktığını dile getiren Kale esnafı, şöyle konuştu:

KENT İÇİN KÖTÜ İMAJ

“Başkent için büyük önem taşıyan, en önemli turistik değerlerimizden biri olan Ankara Kalesi’nin üst bölgelerine çıkan yollar uzun zamandır sıkıntılı durumda. Sağanak yağış, bozuk olan yolları iyice yıprattı. Yabancı turistler bu yolları görünce hayal kırıklığına uğruyor. Bozuk yollar Ankara için kötü bir imaj yaratıyor. Kale çevresinin en kısa zamanda düzeltilmesi gerek.”

Haberin Devamı

3 YILDIR BİTİRİLEMEDİ

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 2011’de ‘Kale Eylem Planı’nı gündeme getirerek, Ankara Kalesi’ni kentin turizm merkezi haline getirmek istediklerini söylemişti. Üç yıldır bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ devam ederken, Kale’ye çıkan yolların halen bozuk olması tepki çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!