‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması

Güncelleme Tarihi:

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2021 15:24

ABB’nin Beypazarı’ndaki Kent Müzesi için 11 bin 500 TL’ye yaptırdığı kitre bebeği aynı kişiden 3 bin TL’ye aldığını belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Mansur Bey hak-hukuk derken Hazreti Ömer, icraya geldi mi Turist Ömer” eleştirisinde bulundu. CHP ve İYİ Parti, “Yasal bir sıkıntı varsa savcılığa başvuralım. Savcılık bunun gereğini yapsın” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin önceki gün yapılan aralık ayı ilk toplantısında ABB Başkanı Mansur Yavaş yoktu ama gruplar arasında tartışma çoktu. Meclis kürsüsüne ‘kitre bebek’ ile çıkan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, ABB’nin Beypazarı’ndaki Kent Müzesi için 11 bin 500 TL’ye yaptırdığı kitre bebeği aynı kişiden 3 bin TL’ye aldığını belirtti. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren Başkan Can özetle şunları söyledi:

BİZ 3 BİN’E ABB 11 BİNE YAPTIRDI


“Bu Ankara’nın en büyük ustasının elinden çıkan kitre bebek. Öyle 150-250 liralık değil. Bunu Beypazarı’ndaki Kent Müzesi’nin kitre bebeklerini yapan Hürrem Melek Tulçu yapmış. Ben kendisi ile 10 senedir çalışırım. Benim müzelerimdeki tüm eserleri de bu bayan yaptı. Ben kendisine dedim ki; ‘81 ilin kıyafetini içeren, o şehirlerin sembolü olan eserleri sergileyecek bir müze yapacağım. Bir de size kitre bebek yaptıracağım. Ama Beypazarı’ndaki gibi olmasın onlar biraz şişirme olmuş.’ ‘E ne yapayım başkan çok acele ettiler’ dedi. Ben o zaman acele etmiyorum, bana uğraşın o kitre bebeklerden bir tane en mükemmelini yapın dedim. Borcumuz ne dedim, 3 bin TL dedi. Pazarlık da etmedim. Beypazarı’ndaki kitre bebeklerin yapıldığındaki fiyatlarla bugün ki fiyatların arasındaki farkı da göz önüne alın. 3 bin TL’ye bir numaralı kitre bebek. Ben bu bayanın telefonunu Mansur Bey burada olsaydı kendisine verecektim. Bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 11 bin TL’den yaptırıldı. O gariban bunu bin-bin 500 TL’ye yapmıştır. Faturayı keseni bulmak lazım. Sayın başkan diyor ya, ‘yemem yedirmem, çalmam çaldırmam, şeffaf ihale yaparım. Ne şeffaf ihalesi bu hoşaf ihalesi oldu. Ben dürüst bir insanım, bakın 3 bin TL’ye yaptırdım dedim. Bayanın ismini verdim. 100-150 TL değildir bunun değeri. Bin 500-2 bin liradan aşağı yapılmaz. Mansur Bey konuşurken, hak-hukuk derken Hazreti Ömer, icraya geldi mi Turist Ömer.”

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


SIKINTI VARSA SAVCILIĞA BAŞVURALIM

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


Hazım Caner Can’ın ‘Turist Ömer’ eleştirisine “Çamlıdere Belediye Başkanı’mız da aynı Kemal Sunal” yanıtını veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Kitre bebek, kitre bebek hepsi 350 bin lira, tamamı 20 bin dolar. Ben size gerçekten şaşıyorum 40 milyarlık bütçeden bahsediyorsunuz 20 bin doları buraya getirip koyuyorsunuz. Bu kitre bebek neyse savcılığa verin de biz de altına hep beraber imza atalım savcılık bunu çözsün de artık bu gündemden düşsün” ifadelerini kullandı.

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da “Bir ayda 150 lira olan kitre bebekler bugün 3 bin liraya çıktı. Ben önümüzdeki ay bu kitre bebek fiyatlarının başkanımızın dediği fiyata geleceğini düşünüyorum. Bu durumun doların artışıyla ilgili falan olduğunu düşünmüyorum. Gerçek fiyat bulunacak. Arkadaşlar oradaki gerçek konu bir tek bebek değil. Orada bir ayakkabı atölyesi var. Bunun arkasında fonları var. Atölye şeklinde düzenlenmiş bunun hepsi bir bütün. 6-7 bin lira gibi bir rakamı buluyor. Bunu tek bir bebek üzerinden düşünmek yanlış olur. Ama ben önümüzdeki ay bu fiyatın başkanımızın dediği fiyata çıkacağını düşünüyorum. Olmazsa Adnan Bey’in dediği gibi dört grup başkanvekili gidelim inceleyelim. Yasal bir sıkıntı varsa savcılığa başvuralım. Savcılık bunun gereğini yapsın” yanıtını verdi.

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


KÖSE: HESABINI TEKER TEKER SORACAĞIZ

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Sayıştay’ın ABB 2020 Denetim Raporu’nda tespit ettiği hususların bir kısmını ayrıntılı olarak anlattı. Tespit ettikleri suistimallerle ilgili suç duyurusu hazırlığı yaptıklarını belirten Köse, “Sayın Yavaş, sözlerinizi tutamadınız, ihaleleri rekabet şartlarına göre yapmadınız, kamuyu zarara uğrattınız. Ankaralıların size emanet ettiği paraları çarçur ettiniz. İhaleleri özel davet ettiğiniz kişi ve şirketlere vererek tanıdıklarınızı kayırdınız, ihale usul ve esaslarına uymayarak görevinizi kötüye kullandınız. Sayın Yavaş, bunların hiçbirisi asla yanınıza kâr kalmayacak ve burada bir kısmını bahsettiğim usulsüzlüklerin hesabını teker teker soracağız, milletimize hesabını vereceksiniz” diye konuştu. Toplantıda AK Parti Grubu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da söylediği, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” açıklamasını hatırlatarak ABB’nin çiftçilere ücretsiz elektrik vermesini teklif etti.

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, çiftçilere elektrik desteği verilmesi için daha önce EPDK’ya bir yazı gönderdiklerini belirterek mevzuatta değişiklik yapılması için Meclis üyelerine destek olmaları çağrısı yaptı.

‘Turist Ömer’li ‘Kemal Sunal’lı kitre bebek tartışması


AK PARTİ CHP ARASINDA 28 ŞUBAT TARTIŞMASI

Meclis toplantısında Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu arasında ‘28 Şubat’ tartışması yaşandı. Başkan Ayık, geçen ay ki tartışmalara dikkat çekerek CHP yönetimine hakkını helal etmediğini söyledi. Neslihanoğlu ise Ayık’a “28 Şubat’ta arkadaşım sen kaç yaşındaydın. 28 Şubat kaç yılında oldu” diye sordu. 28 Şubat’ta 13 yaşında olduğunu söyleyen Ayık, Neslihanoğlu’na sert tepki göstererek, “Annem otobüslere alınmayıp, başörtülü diye otobüsten atılıp her gün 3 kilometrelik yolu yürüdüğümde 13 yaşındaydım. Türkiye dereceli ablam tasdikname ile imam hatip lisesinde, Milli Güvenlik dersinde başını açmadığı için atıldığında 13 yaşındaydım. Babamın ticari işletmesi Batı Çalışma Grubu tarafından fişlenip kapanmak zorunda kaldığında 13 yaşındaydım. O günü sadece başörtüsü zulmü ile kıyaslayamazsınız. O gün nice insanlar ne şekilde etkilendi o süreçten” dedi. AK Partililer sosyal medyada da #Ben13yaşındaydım etiketiyle Ayık’a destek vererek Neslihanoğlu’nu eleştirdi. #Ben13yaşındaydım etiketi önceki gün akşam Twitter’da Trend Topic(TT) listesine girdi.

BAKMADAN GEÇME!