Tünel Sanat Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tünel Sanat Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 17:06

Mamak Belediyesi, tarihi Şafaktepe Dekovil Hattı’nı sanat merkezine dönüştürdü. Tünel Sanat Merkezi, dün törenle açıldı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Tünel Sanat Merkezi’miz, ilçemize ve sanat yaşamına önemli katkılar sunacak. Merkezimizde, sanatın farklı dallarında eğitimler verilecek ve sanatseverler ile buluşturulacak” dedi.

Haberin Devamı

Tünel Sanat Merkezi açıldı

Mamak Belediyesi, tarihi Şafaktepe Dekovil Hattı’ndan dönüşen Tünel Sanat Merkezi’ni dün törenle açtı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğindeki açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da katıldı. Tüneli tarihi atmosferine uygun olarak restore ederek sanat merkezine dönüştürdüklerini vurgulayan Başkan Murat Köse açılış konuşmasında özetle şunları kaydetti:

TARİHİ ATMOSFERİNE UYGUN RESTORE ETTİK

Tünel Sanat Merkezi açıldı

“Tünel, Osmanlı Devleti’nin son döneminde 1915-1917 yılları arasında yapılan Şafaktepe Demiryolu Dekovil Hattı ve Bağdat Hicaz Doğu Demiryolu Hattı’nın bir parçası olarak hizmete açılmıştır. Bugüne kadar tarihi dokusu korunan tüneli Mamak Belediyesi olarak hem koruyarak hem de bu tarihi atmosferine uygun olarak restore ederek sanat merkezine dönüştürdük. Tünel Sanat Merkezi’miz fuaye alanı, sergi alanı ve sanat galerisinden oluşuyor. Biz halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanan ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesine bağlı şehri imar ederken gönülleri imar etmeyi de önemseyen bir gelenekten geliyoruz. 64 mahallemizin her biriyle özel olarak ilgileniyor, bize oy versin vermesin tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek için çırpınıyoruz. Her vatandaşımızın derdini derdimiz biliyor ve hizmetlerimizi buna göre yapıyoruz. 4.5 yılda hayata geçirdiğimiz 174 hizmet ve eser ile Mamak çok daha güzel oldu. Yarını bugünden inşa ediyoruz. Mamak’ın pek çok sorunun çözerken örnek alınacak fiziksel dönüşümlerini sağlarken sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışımızı da beraber taşıdık.”

Haberin Devamı

Tünel Sanat Merkezi açıldı

SANAT YAŞAMINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK

Haberin Devamı

Musiki Muallim Mektebi’ni de restore ettiklerini ve içerisinde birçok kültür sanat çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Köse, “Tarihi dokusunu koruyarak restorasyonunu tamamladığımız Tünel Sanat Merkezi’mizde de benzer faaliyetlere devam edeceğiz. 8 metre genişliğinde 165 metre uzunluğunda tarihi ismi Dekovil Hattı. Şafaktepe Mahalle’miz için önemli bir yatırımı hayata geçirdik. Tünel Sanat Merkezi’miz, ilçemize ve sanat yaşamına önemli katkılar sunacak. Merkezimizde, sanatın farklı dallarında eğitimler verilecek ve sanatseverler ile buluşturulacak” ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan da “Ben Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin seçildiği günden bu yana yakın bir şekilde takip ediyorum. Biz de bakanlık olarak yapılan çalışmalara imkânlar doğrultusunda destek vermeye devam edeceğiz. Bu güzel çalışmalarından dolayı bir Ankaralı olarak belediye başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Tünel Sanat Merkezi’nin açılışı kurdele kesilerek ve dua edilerek gerçekleştirildi. Açılış sonrası katılımcılar, merkezin ilk sergisi olan ‘Anadolu’dan Cumhuriyet’e 100. Yıl Sergisi’ni gezdi ve konseri dinledi.

Haberin Devamı

Tünel Sanat Merkezi açıldı

Tünel Sanat Merkezi açıldı

BAKMADAN GEÇME!