Tulumtaş’ta geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Tulumtaş’ta geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 00:45

29 yıl önce Gölbaşı’ndaki çevre otoyolu inşaatı sırasında bulunan Tulumtaş Mağarası’nın ihale süreci tamamlandı. İnşaat çalışmalarının başladığı mağara turizme açılıyor.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda 1992 yılında çevre otoyolu inşaatı sırasında dinamit patlaması sonucu gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağarası turizme açılıyor. İhale sürecinin tamamlandığını ve mağarada inşaat çalışmalarının başladığını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağaramız görenleri büyülüyor. Mağaranın yüksekliği ise yer yer 30-40 metreye ulaşıyor. Ankara’mızı turizm cenneti yapma yolundaki adımlarımızdan olan Tulumtaş Mağarası’nın açılışı için geri sayım başladı" dedi. Tulumtaş Mağarası´nın üç bölümden oluştuğunu aktaran Başkan Şimşek, şunları söyledi:

Tulumtaş’ta geri sayım


YÜRÜYÜŞ VE SEYİR ALANI

Haberin Devamı

“Birinci bölüm karşılama merkezi kısmı. Bu kısımda 6 mekândan oluşan, birbirinden ayrı olarak tasarlanan 4 yapımız olacak. Aralarında bağımsız olarak tasarlanan yürüme yolu ve engelli vatandaşlarımızın da yararlanabileceği merdivenin bulunmasını planlıyoruz. Yapılarımız doğal döngüye zarar vermeyecek şekilde tasarlandı. Mağarada; kafeterya, sinevizyon salonu, tuvalet, bilet gişesi ve mescit bulunacak. Mağaranın içine, doğal doku bozulmadan yürüyüş alanları eklendi. Mağaranın içerisinde bulunan 100 metre uzunluğundaki bu yol seyir alanı olarak da değerlendirilmekte. Yerli ve yabancı turistler mağaraya yoğun ilgi gösterecek. Ankara´nın sosyal ve ekonomik anlamda yüzünü değiştireceğine inandığımız bir proje. Hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Tulumtaş Mağarası çok önemli bir miras. Bu mirası yaşatmış olmak bizim için büyük bir kıvanç.”

Tulumtaş’ta geri sayım

Başkan Şimşek, ziyaretçileri tehlikeye düşürecek bir kaza olmaması için, üçüncü kısım mağara etrafındaki yamaçların kaya temizliğinin ve muhafazasının endüstriyel dağcı ekibi tarafından titizlikle yapıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!