Tulumtaş Mağarası’na EGO otobüsü kararı

Güncelleme Tarihi:

Tulumtaş Mağarası’na EGO otobüsü kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 16:35

ABB Meclisi, Gölbaşı’ndaki Tulumtaş Mağarası’na vatandaşların rahat ulaşabilmeleri için EGO otobüsü seferi başlatılması kararı aldı. Oy birliğiyle kabul edilen Ulaşım Komisyonu Raporu’nda, “Tulumtaş Mağarası sadece Ankara için değil, İç Anadolu Bölgesi’nde de benzeri bulunmamasından dolayı tüm bölgemiz için büyük bir önem taşımaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Gölbaşı Tulumtaş Mağarası’na EGO otobüs seferlerinin başlatılması kararı aldı. Önceki gün temmuz ayı dördüncü oturumunu gerçekleştiren Meclis, gündemde yer alan ‘Gölbaşı ilçesi Tulumtaş Mahallesi’nde bulunan Tulumtaş Mağarası’na ulaşım seferleri düzenlemesine ilişkin Ulaşım Raporu’nu da görüştü. MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın önergesi üzerine hazırlanan ve oy birliğiyle kabul edilen raporda şu ifadelere yer verildi:

BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR

“Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; Gölbaşı İlçesi Tulumtaş Mahallesi’nde bulunan Tulumtaş Mağarası sadece Ankara için değil, İç Anadolu Bölgesi’nde de benzeri bulunmamasından dolayı tüm bölgemiz için büyük bir önem taşımaktadır. Gölbaşı Belediyesi’nin uzun süren gayretler neticesinde gün yüzüne çıkardığı bu kıymetli alana Ankaralı tüm hemşehrilerimizin rahatlıkla gelip gidebilmeleri için bu noktaya toplu ulaşım seferlerinin başlatılması, oraya yakın bölgelere hareket eden seferlerin sayılarının çoğaltılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

1992’DE DİNAMİT PATLATILIRKEN BULUNDU

Haberin Devamı

Tulumtaş Mağarası, 1992’de Ankara Çevre Yolu’nun yapımı sırasında dinamitle yapılan patlatma sırasında gün yüzüne çıktı. Gölbaşı Belediyesi, uzunluğu 5, genişliği 1.5 kilometre olan mağaranın turizme kazandırılması için uzun süredir çalışma yürütüyor. Mağaranın yüksekliği yer yer 30-40 metreye ulaşıyor. Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağara, görenleri büyülüyor. İlk etabı açılışa hazır hale getirilen mağara çok daha derinlere gidiyor.

METRODA PERON AYIRICI KAPI SİSTEMİNE ONAY

Öte yandan ABB Meclisi, ‘Metro istasyonlarında peron ayırıcı kapı sistemi uygulanmasına ilişkin’ Ulaşım Komisyonu Raporu’nu da oy birliğiyle kabul etti. MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın verdiği önerge üzerine hazırlanan raporda, “Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; şehrimizde son zamanlarda metro istasyonlarında yaşanan intihar olayları güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini ön plana çıkarmıştır. Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10 Ekim 2022 tarihinde verilen önergede sadece bu istenmeyen durumlar değil genel olarak metro duraklarında yolcuların tren hatlarına geçişlerinin engellenmesi, bedensel engelli olan yolcuların tren hattına düşmesinin önlenmesi, kişisel eşyaların raylara düşmemesi, bekleyen yolcuların tren hızından olumsuz etkilenmemesi maksadıyla, uluslararası raylı sistemlerde yolcu güvenliğini sağlamak için peron ve hattı ayırmada kullanılan ‘peron ayırıcı kapı sistemi’nin uygulamasına geçilmesi talebinin belirtildiği, o günden bu yana bu konuda hiçbir adım atılmamakla birlikte metrolarda istenmeyen ölümlü kazalar ve olaylar yaşanmaya devam ettiği, ‘peron ayırıcı kapı sisteminin’ devreye sokulması komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.

Haberin Devamı

20 Haziran 2023

Tulumtaş Mağarası’na EGO otobüsü kararı


Haziran ayında bir genç metronun Devlet Mahallesi istasyonunda alt geçidi kullanmak yerine tehlikeli bir hareket yaparak raya inmiş ve karşı perona geçmişti. Hürriyet Ankara da gencin tehlikeli hareketini ve MHP’li Murat Ilıkan’ın önergesini, ‘TEHLİKE RAYDAN ÇIKTI’ manşetiyle gündeme getirmişti.

Tulumtaş Mağarası’na EGO otobüsü kararı

 EGO Genel Müdürlüğü’nün Ankara metrosunun Törekent-Organize Sanayi Bölgesi (OSB) istasyonunda peron ayırıcı kapı sistemini pilot olarak denediği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!