TÜBİTAK yarışmasında en başarılı il Ankara

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK yarışmasında en başarılı il Ankara
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

Başkent Ankara, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada en başarılı illerden biri oldu. Birincilik ödüllerinde, Ankara, dört dalda ödüle layık görüldü.

TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması ödülleri, Tübitak Feza Gürsey Konferans Salonu’nda yapılan törenle sahiplerini buldu. Başkent Ankara, 39 ödülün toplamda altısını alarak en başarılı iller arasında ikinci olurken; İstanbul aldığı 10 ödülle en başarılı il oldu.

Ankara Fen Lisesi’nden Atakan Kaya ile Ezgi Ergun biyoloji alanında birinci olurken, yine Ankara Fen Lisesi’nden Çağatay Güleç ve Atabey Arslan ile Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi’nden Sefa Açıkgöz ve Muhammed Sabri Şahin, matematik alanında birinciliği paylaştılar. Ankara Prof.Dr. Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi’nden İbrahim Barış Sayar ise sosyoloji dalında birinci oldu.

TÜBİTAK’ın 2005 yılından bu yana 12 bölgede düzenlediği yarışmaya bu yıl 925 proje katılırken, bunlardan 99’u yarışmaya seçildi.

İhmal ettik

Törende konuşan TÜBİTAK Başkan Vekili Prof.Dr. Nükhet Yetiş, bu yarışmayı ülke geneline yaymaya çalıştıklarını ve şimdiye kadar 71 ile eriştiklerini anlattı. Bu sene sosyolojiyi de yarışma alanına dahil ettiklerini anlatan Yetiş, şimdiye kadar ihmal ettikleri sosyal ve beşeri bilimler kısmını böylece desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Proje yapın

Proje yarışmasına katılan kız öğrencilerin oranının yüzde 6’ya çıkmasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Mehmet Aydın da, bu sayının yüzde 50’lere çıkması gerektiğini belirterek kız öğrencilere çağrıda bulundu:

"Kız öğrencilerden mühendis olmaz diyenlere inanmayın. Olamayacağınız hiçbir meslek yok. Nüfusumuzun yüzde 50’si olan kız öğrencilerimizi, kardeşlerimizi, kadınlarımızı ihmal eden bir ülkenin geleceği asla parlak olmaz. Hepinizi destekleyeceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!