TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 15:03

Türkiye’nin ve Ankara’nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ‘TravelEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’, bu yıl 75 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda ‘ortak akıl’ sergilediklerini söyleyen ATO Başkan Yardımcısı ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Bu fuarla beraber toplumun tamamı ‘bu kentte turizm olmaz, turizm konuşulmaz, Ankara turizmin konusu değil’ diyenlere ağır bir cevap verdi” dedi.

Haberin Devamı

ATO Congresium’da 16-19 Kasım tarihleri arasında bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen TravelEXPO Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı, 75 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayarak turizmin kalbini Ankara’ya taşıdı. Kültür turizminden sağlık turizmine, gurme turizminden eğitim turizmine kadar pek çok alanın ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından tanıtıldığı fuara yurt dışından 300’den fazla alım heyeti gelirken, toplamda 20 ayrı oturum gerçekleştirildi. Yetkili ve alanında uzman isimlerin katılımcılarla bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştığı fuarda Konya-Mevlana, Sivas-Çifte Minare gibi çevre illerin gözde turizm merkezleriyle birlikte bölgesel tanıtımı konusunda da farkındalık oluşturuldu. Dört gün boyunca yoğun bir katılımla gerçekleştirilen fuarı Hürriyet Ankara’ya değerlendiren Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi(AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Ortak akıl, akademisyenler, kentin rektörleri bu kentte turizm olacağını ilan etti” dedi. Yılmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi

200’DEN FAZLA KONUŞMACI KATILDI

“Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen TravelEXPO Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı ile geniş kitlelere ulaştık. Dört günde yaklaşık 75 bin ziyaretçiyi ATO Congresium’da ağırladık. 200’den fazla konuşmacı turizmin tüm boyutlarını ele aldı. 70 binden den fazla katılımcı, 4 milyondan fazla takipçi turizmin kalbi Ankara’da atıyor dedi. Akademik camia, iş dünyası ve turizm sektöründe yer alanlar aynı sahneyi paylaştı. Türkiye’nin turizm duayenleri katılımcılarla buluştu. Bakanlarımız, kendi alanlarında turizm sektörünün gelişmesiyle ilgili koyacakları iradeyi anlattılar. Sadece sağlık turizmi tarafında 300’den fazla alım heyeti ve kentteki 2 binden fazla yabancı öğrenci Ankara’daki 50 sağlık kuruluşu ile bir araya geldi ve kendi ülkelerindeki ihtiyaçla başkenti ilişkilendirdiler. 30 büyükelçilik, 20 üniversite, fuara katılarak deneyimlerini, vizyonlarını paylaştı. Stantlara da oldukça yoğun bir ilgi vardı. Özellikle Erciyes, Tunceli, Afyonkarahisar ve Samsun stantları fuarda inanılmaz bir rüzgâr oluşturdu. ATO’nun stantına da yoğun bir ilgi vardı.

Haberin Devamı

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi

ANKARA’DA TURİZM OLACAĞINI İLAN ETTİK

Zirve içerisinde folklorden sahne sanatlarına ve spora kadar 50’ye yakın etkinlik gerçekleştirildi.  İnanç turizminin 1935’te başladığı, ilk hac turizminin yapıldığı kentte ‘turizm olmaz’ demek aklımızla dalga geçmektir. Bu fuarla birlikte toplumun tamamı ‘bu kentte turizm olmaz, turizm konuşulmaz, Ankara turizmin konusu değil’ diyenlere ağır bir cevap verdi. Çünkü bazen bu konuda turizm sektöründe olanları bile ikna etmekte güçlük çekiyorduk. Ortak akıl, akademisyenler, kentin rektörleri bu kentte turizm olacağını ilan etti. Fuarın birinci günü, Cumhurbaşkanı Yardımcı’mız Cevdet Yılmaz’a Afrikalı öğrencilerin yoğun ilgisi bizi oldukça heyecanlandırdı. Öte yandan kendisinin öğrencilerle kurduğu diyalog turizm zirvesinin en değerli sahnelerinden biriydi. İkinci gün, burada rektörler şovu vardı. Rektörlerimiz, akademisyenlerle A’dan Z’ye turizm anlatarak müthiş bir vizyon ortaya koydular. Üçüncü gün, zirvede ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzası vardı. Beypazarı’ndan başlayan turizm hikâyesini katılımcılarla paylaştı. Dördüncü gün ise zirvemize Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı, turizm sektörü bakanımızın ağzından olağanüstü cümleler duydu, kendisi her stantı tek tek ziyaret ederek son günün mührünü vurdu.”

Haberin Devamı

TravelEXPO’NUN 4 GÜNLÜK RÖNTGENİ

Halk oyunlardan, kültürel birikimlere, yöresel lezzetlerden, turistik değerlere kadar pek çok ögenin katılımcılarla buluştuğu TravelEXPO Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’nın dört günlük özeti ise şöyle:

1.GÜN:

Fuarın açılış programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran katıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın yıllık 700 bine yaklaşan yabancı turisti misafir etmesiyle aslında potansiyelinin çok altında bir noktada olduğuna dikkat çekerek, bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Şahin, “Biz Ankara olarak Türkiye’nin zenginliğine katkıda bulunmak için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyoruz. Ankara, bu anlamda her türlü görevi üstlenmeye hazır” mesajı verdi. Aynı gün gerçekleştirilen ‘Bütün Yönleriyle Başkent Ankara’ oturumunda ise, başkentin kültür ve turizm hayatı ele alındı. Fuarın ilk günü Büyükelçiler Resepsiyonu’yla sona erdi.

Haberin Devamı

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi



2.GÜN:

‘Turizm eğitimi ve mesleğin geleceği’, ’Bir turizm şehri olarak Ankara’yı markalamak’, ‘Ahi Şerafeddin (Arslanhane) Camii, Ankara’nın kültürel mirası ve turizmi perspektifinden UNESCO dünya mirasına giden sürecin alanında uzman isimlerle ele alındığı ikinci günde ‘Gastronomide yeni gelişmeler’, ‘Türkiye’nin dijital sağlık yolculuğu’ konu başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. A’dan Z’ye turizme dair her detay masaya yatırıldı.

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi


3.GÜN:

Fuarın üçüncü gününde ise Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katılımcılarla buluştu. Ankara’nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yavaş, başkent turizmine ilişkin, “Eğer Ankara’da turizmin olmasını istiyorsak, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mutlaka okullarda ‘yerel tarih dersi’ vermesi lazım. Önce Ankara’da yaşayanlar Ankara’yı tanıyacak sonra başkalarına aktarmaları kolay olacak” önerisinde bulundu. Aynı gün gerçekleşen oturumlarda ise alanında uzman isimlerle ‘Turizm politikalarının belirlenmesi ve planlanmasında STK ve katılım kültürü’,‘Sağlık turizminde Ankara’nın önemi’,‘Sağlık turizminde özel sektörde kamu desteği’,‘İnşaat turizminin bugünü ve geleceği’ ile turizme dair pek çok konu ele alındı.

Haberin Devamı

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi



4. GÜN:

Fuarın son gününde ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuşmacı olarak yer aldı. Bakan Tekin, Ankara’nın kültürel ve tarihi zenginliğinin daha çok duyurulması ve tanıtılması adına özellikle yerel yöneticilere büyük bir görev düştüğünü belirterek, “Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasının turizme kazandırılması için yerel yönetim adaylarımızdan kayda değer projeler bekliyorum fakat çalakalem projeler değil vizyoner, uzun vadeli projeler olmalı” mesajı verdi. Öte yandan aynı gün, spor turizmi, sağlık turizminde istihdam, sağlık eğitiminde turizm perspektifinden bakış ve Ankara’nın eko ve kırsal turizm potansiyeli, gerçekleştirilen oturumlarla masaya yatırıldı.

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi


KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra 30 büyükelçilik, 20 üniversite, 2 binden fazla yabancı öğrenci, sağlık kuruluşları, iş dünyası ve 200’ü aşkın da konuşmacı TravelEXPO günlerinde bir araya geldi.

TravelEXPO’da 75 bine yakın ziyaretçi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!