Topraklarımızı kimyasal ilaçlarla kaybetmeyelim

Güncelleme Tarihi:

Topraklarımızı kimyasal ilaçlarla kaybetmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, hububat zararlısı süne ile mücadelenin muhtarlara anlatıldığı toplantıda, “Atalarımızın kanla aldığı bu toprakları kimyasal ilaçlarla kaybetmeyelim” dedi.

ANKARA İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, hububat zararlısı süne ile mücadelenin muhtarlara anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, mücadelenin biyolojik yöntemlerle yapılması gerektiğini, kimyasal mücadelenin en son tercih olması gerektiğini vurguladı. Ceyhun, “Atalarımızın kanla aldığı bu toprakları kimyasal ilaçlarla kaybetmeyelim” dedi. Ankara İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan arazide süne tespiti çalışmaları tamamlandı. Polatlı’da 60 bin hektarlık alanda süne ilaçlamasının yapılması gerektiği ortaya çıktı.

Emeklerimiz heba olmasın

Toplantıya İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Türkoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu katıldı. Bilgin, Polatlı’nın tarımda bir marka ilçe olduğunu, özellikle bu yıl içinde yurt dışından bir çok heyetin ilçe tarımını incelemek üzere geldiğini belirtti. Bilgin, köy muhtarlarına süne mücadelesi ile ilgili olarak da “Bunu asla ihmal etmeyin ve toplu olarak ilaçlamanızı yapın, emekleriniz heba olmasın” çağrısında bulundu.

Bilinçli yapalım

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Türkoğlu ise Chicago Borsası’nda Polatlı buğdayının en kaliteli buğday olarak geçtiğini ve borsa işlemlerinde Polatlı buğdayının baz alındığını söyledi, “Bu kaliteyi düşürmemek için süne mücadelesini de bilinçli yapmalıyız” dedi.

Türkiye’nin en kaliteli buğdayı

Ankara İl Tarım Müdürü Ceyhun, süne mücadelesinin biyolojik yöntemlerle yapılması gerektiğini, kimyasal mücadelenin en son tercih olması gerektiğini vurguladı. Ankara’da hububat üretiminin yüzde 25’ini Polatlı’nın yaptığını, il genelinde 860 bin hektarda hububat ekildiğini söyledi. Ceyhun, “Ankara genelinde toplam sulanabilir arazi oranı 90 bin hektardır. Bunun 30 bin hektarı Polatlı’dadır” dedi. Ceyhun, Türkiye’nin en kaliteli buğdayının Polatlı’da yetiştiğini de belirtti. Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, süne mücadelesinin köy bazında toplu olarak yapılması halinde akaryakıt giderinin borsa tarafından karşılanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!