Toplu hikâyeler prömiyer yaptı

Güncelleme Tarihi:

Toplu hikâyeler prömiyer yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2022 14:53

Ankara Devlet Tiyatrosu, 2022 yılının prömiyerini bu hafta ‘Toplu Hikâyeler’ oyunuyla yaptı. Yarın ve pazar günü tekrardan izleyiciyle buluşacak oyun, yazarlık konusunda kendisini geliştirmek isteyen bir öğrenci ve öğretmen arasında yaşananları sahneye taşıyor.

Haberin Devamı

Donald Margulies’in yazdığı, Murat Somay’ın Türkçe’ye çevirdiği oyunu, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı olan Amerikalı oyuncu Jason Hale yönetiyor. ‘Toplu Hikâyeler’in Ankara Devlet Tiyatrosu ile yönettiği ikinci oyun olduğunu belirten Hale, oyunun bir öğrenci ve öğretmen arasında geçen hikâyeleri anlattığını söyledi. Hale oyunla ilgili, “Çok spesifik bir öğretmen ve öğrenci ilişkisi var. Yazar ve profesör bir öğretmen ile yazarlık konusunda kendisini geliştirmek isteyen bir öğrenci arasında zamanla arkadaşlık boyutuna ulaşan bir ilişki ve sonrasında kıskançlık, hırs gibi sorunlarla karşılaşılan bir durum söz konusu. Jenerasyon farkı çok ön plana çıkıyor. İkili arasındaki iletişimde bazen bulanıklık olabiliyor” değerlendirmesi yaptı.

Toplu hikâyeler prömiyer yaptı


TÜRK OYUNCULAR DAHA İYİ

Dokuz yıldır Türkiye’de yaşayan ve pek çok oyun yöneten Jason Hale, Türk oyuncuların Amerikalı oyunculara göre daha iyi olduğunu savunarak, “Türk oyuncular, duygusal olarak role çok daha bağımlılar. Diğer ülkelerde oyuncular çok analitik düşünüyorlar, karakteri analiz ediyorlar ve entelektüel açıdan bakıp işin özünden, insani açıdan uzaklaşıyorlar. Ama Türk oyuncular çok analiz yapmadan, karakterin insani boyutunu sahneye taşımaya çalışıyor” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!