Toplanan atıklar tasarruf sağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Toplanan atıklar tasarruf sağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 00:04

Sincan’da toplanan geri dönüştürülebilir atıklar, ekonomiye kazandırılıyor. Ayda yaklaşık 100 kg solucan gübresi de ‘Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde meyve ağaçları, çiçekler, sebzeler için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi tarafından, 155 atık getirme ekipmanı ile atıklar toplanıyor ve geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor. Eko-Çiftlik Sıfır Atık Merkezi’nde, ilçedeki organik atıklardan aylık 550 kg kompost gübre elde edilerek park ve bahçelerde kullanılıyor. İlçede atık getirme noktalarında plastik, cam, kağıt, tekstil atıkları ayrı ayrı toplanırken, 2020’de geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarıyla 104 bin 626 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı, 53 milyon kWh enerji, 5 bin 997 ton ham madde, 75 bin 238 varil petrol tasarrufu sağlandı.

Toplanan atıklar tasarruf sağlıyor


AYDA 100 KG SOLUCAN GÜBRESİ

Sincan Belediyesi, belediye binalarında tüketilen çayın posaları ile hayvan gübresini karıştırarak solucan maması hazırlıyor. Solucanlar bu mamayı tüketiyor ve ayda yaklaşık 100 kg gübre elde ediliyor. Elde edilen solucan gübresi öncelikle ‘Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde meyve ağaçları, çiçekler, sebzeler için kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!