TÖHOB’un iyilik seferleri

Güncelleme Tarihi:

TÖHOB’un iyilik seferleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 17:13

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana Ankara’daki tüm otobüsleriyle seferber olduklarını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, “6 Şubat’tan bu yana 25 bin kişinin ücretsiz olarak ulaşımını sağladık. Sağlamaya da devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

500 aracın dönüşümlü görev aldığını belirten Kara yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

YARDIM GÖTÜRÜYOR DEPREMZEDE GETİRİYOR

“Birliğimize bağlı kooperatif araçları ilk etapta depremin hemen ardından Ankara’dan hareket eden, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve bağlı birimlerinden yaklaşık bin 200 kişilik çalışma ekibinin deprem bölgesine ulaşımlarını sağladı. Otobüslerimiz, toplanan yardımları götürüyor dönerken de depremzede vatandaşlarımızı oradan getiriyor. Ankara Valiliği, AFAD ve ABB yetkilileri tarafından gelen talepler doğrultusunda depremden zarar gören vatandaşlarımızın depremin vurduğu illerden Ankara’ya getirilmesinde görev aldık almaya da devam ediyoruz. Ankara Ticaret Odası, Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (ANTAD) iş birliğiyle bir gecede 300 servis aracı ve 30 özel halk otobüsünü bölgeye gönderdik depremzede vatandaşlarımızı getirdik.

Haberin Devamı

TÖHOB’un iyilik seferleri

AŞTİ VE ESENBOĞA’DAN ÇEVRE İLLERE TAŞIMA

AŞTİ’den Esenboğa Havalimanı’ndan depremzedelerin Ankara ve çevre illerde bulunan konaklama tesislerine ulaşımlarını da sağlıyoruz. Görevli giden kamu personelinin, talep eden sivil toplum kuruluşu görevlilerini gidiş gelişlerini araçlarımızla yapıyoruz. AŞTİ ve Esenboğa Havalimanı AFAD toplanma alanından, afet bölgesinde görevlerini tamamlayarak dönen kamu personelini Ankara’dan çevre illere ulaştırıyoruz. Zonguldak ve Bartın’dan bölgeye giden madenci kardeşlerimizin de Esenboğa’dan bu kentlere ulaşımlarını TÖHOB olarak sağladık. 500 araç dönüşümlü olarak görev alıyor. 6 Şubat’tan bu yana 25 bin kişinin ücretsiz olarak ulaşımını sağladık. Sağlamaya da devam ediyoruz. Özel halk otobüsleri esnaflarımız, almış oldukları karar dahilinde, bir günlük hasılat toplamlarını da AFAD’a bağışladılar.

TÖHOB’un iyilik seferleri

Haberin Devamı

KIRIKKALE’DEN ANKARA’YA SEFERLER SÜRÜYOR

Ulaşım anlamında halen gelen tüm talepleri, ücretsiz olarak karşılamaya devam etmekteyiz. Son bir haftadır da Sivas-Kırıkkale arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren ile tahliye edilen vatandaşlarımızın, Kırıkkale’den Ankara Tren Garı, AŞTİ veya diğer illere ulaşımlarını da üstlendik. Bu seferlerimiz sürüyor. Ben tüm bu iyilik seferlerine katkı sunan esnafımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmasın inşallah. Milletimizin ve devletimizin emrinde bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz. El ele vererek bu felaketin yaralarını sarmalıyız. Bizler de toplu taşıma esnafı olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!