Tiyatroda oyuncu pazarda ise esnaf

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroda oyuncu pazarda ise esnaf
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2022 15:03

Ankara'da 1993 yılında kurulan ve tamamı bedensel engellilerden oluşan Bedensel Engelliler Sanat Tiyatro Topluluğu'nun (BST) sekiz üyesinden Mehmet Bozdoğan, Metin Bulut ve Nihal Kamış, aynı zamanda pazarcılık yapıyor. 

Haberin Devamı

Engellilerin sıkıntılarını dile getirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan topluluk, şimdiye kadar Ankara'da 300, ülke genelinde de binin üzerinde oyun sergiledi. Komedi tarzı oyunlardan elde edilen gelirle ise engellilere tekerlekli sandalye, koltuk değneği, akülü araba ve eğitim desteği sağlanıyor.

Tiyatroda oyuncu pazarda ise esnaf


ENGELLİNİN ÖNÜNDE ENGEL YOK

Pandemi döneminde sahne alamayan topluluğa, Etimesgut Ahi Evran Muhtarı Aynur Çanakçı sahip çıktı. Belediye Başkanı Enver Demirel de üç arkadaşa semt pazarında yer sağladı. Bozdoğan, Bulut ve Kamış, kurulan pazarda yumurta, salça, şalgam gibi ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle de engellilere destek veriyor. Üç arkadaş pazarda satış yaparken oyunlarını da ezberliyor. Tiyatro grubunun kurucusu olan Mehmet Bozdoğan, “'Engellinin önünde engel yok' dedirtmek istiyoruz. Biz engelli değiliz, kendimizi öyle görmüyoruz. O yüzden bize kimse engel olmasın. Önümüzü açsınlar bizi yürütsünler” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!