Tiyatro sahneleri kadınların

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro sahneleri kadınların
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 15:23

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’nce ‘kadın yazar ve yönetmenleri teşvik’ amacıyla başlatılan proje kapsamında sahneler, kadınların yazıp yönettiği oyunlara açıldı.

Haberin Devamı

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, Türk kadının sanatsal gücünü dünyaya ispat etmek için hayata geçirilen projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karagöz-Hacivat ve masallar gibi özgün Türk eserlerini dünyayla buluşturmak için çalıştıklarını belirten Kurt, DT’nin yurt genelindeki sahnelerinde 12 yerli kadın yazarın eserinin 12 kadın yönetmen tarafından sahneye konulduğunu anlattı. Kurt, “Hem repertuvarımız zenginleşsin hem kadın yazar sayımız artsın hem de kadın yönetmenlerimiz yetişsin, repertuvarımızda ve kurumumuzda bu oyunları yönetecek kadın yönetmenimiz olsun istedik” dedi.

Tiyatro sahneleri kadınların


DUYARLILIKLARI ARTIRALIM İSTEDİK

Oyunlarla şiddet, göç, savaş mağduriyeti başta olmak üzere kadınların maruz kaldığı birçok sorunun sahneye taşındığına işaret eden Kurt, “Kadınlar konusunda, kadına şiddet konusunda toplumsal bir duyarlılık var. Savaş mağduru kadınlar konusunda da bir duyarlılık var. Bu duyarlılıkları artıralım, bunu gündeme getirelim istedik. Kadına dair her konunun işlendiği bir repertuvar yapıldı. Bunu önemsedik ve devlet tiyatrosuna dahil ettik ve çok da güzel oldu” diye konuştu.

Tiyatro sahneleri kadınların


Kadın yazar ve yönetmenler, ‘Kadın Yazarlar Haftası’ kapsamında geçen ay Ankara’da buluştu. Oyunlar ise Diyarbakır, Trabzon, Bursa, Antalya, Konya, İstanbul, Erzurum ve Sivas’ta sahnelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!