Tiyatro dolu hafta sonu

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro dolu hafta sonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2022 15:17

DT, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda perde açacak. Bu kapsamda Ankara’da da sekiz tiyatro oyunu sahnelenecek.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları(DT) 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla bu hafta sonu 81 ilde aynı anda 200’e yakın temsil gerçekleştirecek. Başkentte ise sekiz tiyatro sanatseverlerle buluşacak, oyunlar saat 20.00’de sahnelenecek. DT’nin 73 yıllık tarihinde ilk kez özel tiyatrolar da bu temsillere katılacak. Bu etkinliği bir festival olarak niteleyen DT Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Bu buluşma Türkiye tarihinde ilk kez yapılacak. 81 ilde aynı anda hem DT hem özel tiyatrolar bir araya gelecek” dedi. Kurt, “Yetişkin oyunlarının yanı sıra çocuk oyunlarının da yer alacağı etkinliklerde 86 özel tiyatro, 29 Devlet Tiyatrosu yapımı ve 17 çocuk oyunu katılıyor” diye konuştu.

80 BİN KİŞİYE ULAŞACAK

Pandemi de insanların evlerine kapanması nedeniyle tiyatroyu ne kadar özlediğine tanık olduklarını belirten Kurt, oyunlara ilginin yoğun olduğuna değindi. “Bilet satışlarımız son derece iyi” diyen Kurt, “Bu festivalin 80 bin kişiye ulaşacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


Toplu Hikâyeler, Şinasi Sahnesi, 26-27 Mart
Anna Purna, İrfan Şahinbaş Sahnesi, 26 Mart
Totlar, Akün Sahnesi, 26-27 Mart
Kadınlarımız, Altındağ Tiyatrosu, 26-27 Mart
Hizmetçiler, Küçük Tiyatro, 26-27 Mart
Periferi, Cüneyt Gökçek Sahnesi, 26-27 Mart
Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular, Stüdyo Sahne, 27 Mart
Reis Bey, Büyük Tiyatro, 27 Mart

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!