“Timur’a kapıyı kapatmadık”

Güncelleme Tarihi:

“Timur’a kapıyı kapatmadık”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2013 02:13

Ankaragücü Basın sözcüsü Fetih Mert, sözleşme imzalanamayan forvetin durumuna açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Sezon bitiminden sonra oyuncunun kendilerini 2 aydır oyaladığını ifade eden Mert, “Kendisi gelip oynayacağım deseydi her şeye rağmen onu aramızda görmek isterdik. Teklif ettiğimiz rakam, A.Gücü’nün sapasağlam ayakta durduğunun göstergesidir” diye konuştu. Ankaragücü kulübü, geride kalan sezonki kadrodan 2 oyuncuyu kaybederken, yeni sözleşme imzalanamayan Timur Bayram Özgöz konusuna, yönetici Fatih Mert, açıklık getirdi. Son olarak Süper Ligi ekibi MP Antalyaspor ile anlaştığı iddia edilen Timur’u, 2 aydır beklediklerini ve ağırlıklı olarak oyuncunun babası ile görüştüklerini belirten Basın Sözcüsü Mert, şunları söyledi:
“Bize sürekli bahane üretildi. Bugün dendi yarın dendi. Hafta sonu konuşuruz dendi. Kız arkadaşı ve annesinin özel durumları nedeniyle işlerin yoğun olduğu belirtildi. İmzanın gerçekleşmemesi bizden kaynaklı değildi. Timur, sezon bitiminde Manisaspor ile anlaşmış. Hatta Manisaspor, o gelecek diye Kahe ile yollarını bile ayırmış. Ancak, oyuncunun Almanya’da geçirdiği iddia edilen operasyon bilgisini aldıklarından, aralarındaki protokolü iptal etmişler. Timur, panik atak rahatsızlığı yaşayan bir oyuncu. Ankaragücü’nde de 1-2 kez bu rahatsızlığından ötürü tedavi gördü. Biz, onun sağlık sorunu olduğunu bilmemize rağmen, takıma katkısı ve verdiği emeklerinden dolayı kendisi ile yeniden devam etmek istedik. Menajer ücreti hariç kendisine yıllık 400 bin TL önerdik. Takım için risk alarak yaptığımız bu teklif, kabul görmedi. Bu parayı, PTT 1. Ligde bile verebilecek takım yok. Bu rakamı önerirken ki amacımız, Ankaragücü’nün ayakta sağlam durduğunu, toparlandığını göstermekti. Timur’un İstanbul’a geldiği, kafasının karışık olduğu ve Almanya’ya döneceği söyleniyor. Kendisi gelip oynayacağını söyleseydi her şeye rağmen aramızda görmek isterdik. Ona kapımızı hiç kapatmadık.”

Haberin Devamı

YİĞİNER, KREDİSİNİ SONUNU KADAR KULLANIYOR

Ankaragücü’nde işlerin rayına oturduğunu ve kurumsal yapının işlediğini vurgulayan Mert, şöyle devam etti:
“Tüm futbolcuların peşinatı ödendi. Hiç bir teknik adam, oyuncu ve personelin geçmişe dönük alacağı kalmadı. FIFA borçları aksamadan ödeniyor. Şunu açıkça söylemeliyim ki Mehmet Yiğiner, olmasaydı bu kulübün kapısına çoktan kilit vurulmuştu. Kulübe sahip çıkıp, yok olmasına izin vermedi. Kulübün yaşaması için hem kendi özel hem de sosyal hayattaki kredisini sonuna kadar kullanıyor. Ancak hem onun, hem de yönetimin yapabilecekleri belli. BŞB Başkanı sayın Melih Gökçek, diğer Belediye başkanları, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası, diğer kurum ve kuruluşlar bu markaya sahip çıkmalı, destek vermeli. Süper Lig kulüpleri hangi imkana sahipse Ankaragücü’nde de bu imkanlar mevcut. Amatör branşlara ve alt yapıya önemli yatırımlar yapıyoruz. Tesisteki oyuncu odaları yenilendi, şimdi sıra mutfakta. Isıtma ve soğutma tesisatı baştan aşağı yenileniyor. Bu kulüp, tüm bunları, bir kuruş geliri olmadan yapabiliyor. MKE’den, logosunu taşıyan bu kulübe yardımcı olmasını istiyoruz. Özellikle Tandoğan tesislerimizin ciddi bir bakıma ihtiyacı var.”

Haberin Devamı

“İŞLETME GİDERİ KONUSUNDA ORTA YOLU BULACAĞIZ”

“Maçlarımızı, 19 Mayıs Stadı’nda oynamamız konusu kısa süre sonra sözleşme ile sonuca bağlanacak. Hem Bakanlık hem de Spor Genel Müdürlüğü, bu konuda olumlu yaklaşım gösterdi. Gençlerbirliği ile görüştük. Stadın işletme giderlerinin yarısının bizim tarafımızdan karşılanması teklifini ilettiler. Biz de bir rakam söyledik. Bu konuda görüşmeler sürüyor. 1-2 gün içinde protokol yapılır diye düşünüyorum. Stat sözleşmesi tamamlandıktan sonra, kombine kartlar satışa sunulacak. Rakamlar şu an yönetimde değerlendiriliyor. Taraftarın alım gücüne göre bir fiyatlandırma olacak. Kredi kartına 8-10 taksitle ödeme kolaylığı getirmek için çalışıyoruz. Taraftar kart konusunda da 2 banka ile görüşmeler sürüyor. Oradan da ciddi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz”

Haberin Devamı

“YÜZDE 50-60 ORANINDA FERAGAT EDENLE ANLAŞIRIZ”

“Transfer yasağının kaldırılması ile ilgili süreçte desteğe ihtiyacımız var. Başkanımız Yiğiner, bir bütçe yaptı ve eldeki bütçe ile mevcut kadro korundu. Maddi destek olursa yeni bir bütçe ile bu konuyla ilgili de ciddi çalışmalar yürütülebilir. Hiç geliri olmayan bir kulübün, bir yandan FIFA borçlarını aksatmadan ödemesi, bir yandan kulüp işleyişini sekteye uğratmadan götürmesi hiç kolay değil. A.Gücü’nün şartları belli. Transfer yasağı konusunda olumlu yaklaşım gösteren herkese, mantık çerçevesinde biz de olumlu yaklaşırız. Sayın başkan yönetime geldiğinde söyledi. Biz bu işi temizlemek niyetindeyiz. Alacağından yüzde 50-60 oranında feragat etmeye hazır olanlar varsa, onlarla oturup anlaşırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!