Tılsımlı gömlekler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tılsımlı gömlekler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 23:27

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı ‘Tılsımlı Gömlekler ve Tuğralar’ isimli sergi, Rahmi Koç Müzesi’nde ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Serginin açılışını Enstitü Müdürü İlknur Koçbıyık, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük yaptı. Enstitü Müdürü İlknur Koçbıyık, tılsımlı gömleklerin kumaş özelliği ile günümüzde halen bir sır teşkil ettiğini ve kumaş dokumasında 8 bin çözgü teli kullanıldığını belirterek, ‘Gülistani Kemha’ tekniğinin sırrının bugün henüz çözülemediğini ifade etti. Enstitü olarak amaçların bu tarihi mirası günümüze taşımak olduğunu aktaran Koçbıyık, tüm Ankaralıları sergiyi gezmeye davet etti. Toplam 50 eserin bulunduğu sergi 8-18 nisan tarihleri arasında hafta içi her gün ziyaret edilebilecek.

Tılsımlı gömlekler görücüye çıktı

Tılsımlı gömleklerin, giyen kişiyi her türlü kötülüklerden koruduğuna, savaşta giyenin galip kıldığına inanıldığı için çoğunlukla hükümdarlar, komutanlar, yöneticiler ve din adamları tarafından tercih edilirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!