TİKAV’ın 11 yıllık gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

TİKAV’ın 11 yıllık gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

1999 yılında kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın kuruluşunun 11. yıl dönümü, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın “İçimdeki Türkiyem” konseri ile yapıldı.

11 yıl önce Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve eşi Şafak Akın tarafından, üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV)’ın kuruluşunun 11. yılı, Anjelika Akbar konseri ile kutlandı. Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda gerçekleşen konsere, Vakıf Başkanı Şafak Akın ev sahipliği yaptı. Geceye katılanlar arasında Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, İrlanda Büyükelçisi Thomas Russell, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Ankara Üniversitesi Eski Rektörü Günay Akbay, eski bakanlardan Nejat Arseven ve eşi Düriye Hanım, Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer gibi çok sayıda seçkin isim katıldı.

Herkese teşekkür etti

Konser öncesinde Fırat Üniversitesi’nden mezun olacak sekiz Tikav’lı öğrenci, vakfı anlattı. Ayrıca rap müzik şarkıcısı Ege Çubukçu ile birlikte gerçekleştirilen tanıtım klibi de ilk kez gösterildi. Gecede konuşma yapan Vakıf Başkanı Şafak Akın, sivil toplum örgütlerinin öneminden bahsetti. Kamu yararına toplanan paraların mutlaka kamu yararına kullanılması gerektiğinin altını çizen Akın, başta eşi Hamdi Akın olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına öncülük eden ve destek veren herkese teşekkür etti.

İçimdeki Türkiyem

Kazakistan doğumlu besteci ve piyanist Anjelika Akbar, konuklara unutmaz bir müzik ziyafeti sundu. Akbar, sahnenin biraz farklı dekore edildiğini söyleyerek, “Bugün sahne biraz farklı tasarlandı. Ev gibi oldu. Sizi evime davet ediyorum. Sizi kalbime davet ediyorum” dedi. 19 yıl önce yerleştiği Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan sanatçı, burada yaşadığı yıllar boyunca tanıştığı her bestecinin ve yaşadığı her olayın kendisine müzik tınıları sağladığını ifade etti. Akbar, “İçimdeki Türkiyem” konserinde de, Türkiye’de yaşadığı ve üzüldüğü şeyleri anlattığını dile getirdi.

Kaliteyi yükseltecek

Tİkav’ın kutlamaları, İstanbul, Van, Elazığ ve Eskişehir’de yapılacak konserlerle devam edecek. Vakfın, Türkiye’de insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedeflediği, “Bireysel Gelişim Programı”, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Projeyle, dört yıllık eğitim programı ile üniversite öğrencilerine, kendine güvenen, donanımlı, hoşgörülü, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında  ve yeteneklerini kullanabilen bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!