THK Başkanı Atılgan: Geçen sene derilerin bir çoğu heba oldu

Güncelleme Tarihi:

THK Başkanı Atılgan: Geçen sene derilerin bir çoğu heba oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 15:24

THK Başkanı Atılgan: Geçen sene derilerin bir çoğu heba oldu

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA, (DHA)- TÜRK Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, geçen yıl havaların çok sıcak gitmesi sonucu kurban derilerinin bir çoğunun heba olduğunu belirterek, "Türkiye çapında 430 şube ile derileri heder etmeden işleyicilere ulaştırmak için organize olduk. Geçen sene havalar çok sıcak olduğu için derilerin birçoğu heba oldu. Kurban derileri mutlaka makbuz karşılığı verin" uyarısında bulundu.
THK Başkanı Kürşat Atılgan yaklaşan kurban bayramı öncesinde makamında bir basın toplantısı düzenledi. Herkesin kurban kesmeye çaba harcadığını belirten Atılgan, "Kesilen kurbanın et kısmının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için birçok organizasyon var. İnşallah gelecek sene biz o organizasyonları yapmak için çeşitli şehirlerde çalışmalarımıza başladık. Çok uzun yıllardır yaptığımız 2013 yılına kadar deri toplama faaliyetlerinin kanun ile yetki olan kurum THK idi. 2013 yılından sonra artık bütün dernekler ve gruplar deri toplama faaliyetlerini yürütmektedirler. Geçen sene havalar çok sıcak olduğu için derilerin birçoğu heba oldu. Derilerin hemen çok hızlı bir şekilde toplanması gerekiyor. THK, Türkiye çapında 430 şubesi ile derileri heder etmeden işleyicilere ulaştırmak için organize oldu. Bütün şubelerimizde ihaleler yapıldı. Derilerin toplanıp uygun bir şekilde toplanıp uygun bir şekilde işleyicilere ulaştırılması için bütün teşkilatımız Pazartesi gününden itibaren hazır ve bu işi yapacaklar" dedi.
Bölücü örgütlerle paralel devlet yapılanması gibi grupların derileri toplayıp, elde ettikleri para ile ülke aleyhine kullandıklarını anımsatan Kürşat Atılgan, "Dolayısıyla mutlaka makbuz karşılığı versinler, verdikleri kurumun da ne olduğunu, ne iş yaptığını mutlaka kontrol ederek versinler" dedi.
Atılgan, kurban derisi hakkında vatandaşlara hitaben yaptığı uyarıda ise, gelen görevlilerden makbuz istemelerini, geçici yetki belgesi sorulup, kontrol edilmesini, THK'na bağışlanması halinde ise deri toplama araçlarının THK logolu olmasına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!