Tempomuz yükselecek mücadelemiz artacak

Güncelleme Tarihi:

Tempomuz yükselecek mücadelemiz artacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 22:36

Tecrübeli teknik adam, galibiyet ya da yenilginin önemli olmadığını ancak her oyuncuyu görmek adına iyi bir sınav verdiklerini belirtip, “İlk müsabakadan genel anlamda memnunum. 15-20 gün sonra her bakımdan daha güçlü olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezon kamp çalışmalarını Erciyes’te sürdüren MKE Ankaragücü, oynadığı ilk hazırlık maçında Süper Lig’deki rakiplerinden Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı.
Kadir Has Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada, Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, yeni transferlerden Fıratcan, Tasos, Pedrinho ve Bridze’ye 11’de şans verdi.
Kayserispor, maçta iki kez öne geçerken, başkent ekibi rakibini yakalamayı başardı. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini 5. dakikada penaltıdan Thiam ve 76. dakikada Cardoso atarken, Ankaragücü’nün golleri ise 29. dakikada Atakan ve 78. dakikada Macheda’dan geldi.
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, maçla ilgili değerlendirmesinde, galibiyet ya da yenilginin önemli olmadığını belirtip, “Bütün oyuncularımızı eşit şekilde görmek adına bir provaydı. İki takım halinde oynadık. Son 20 dakika gençlerimize görev vermeye çalıştık. İlk hazırlık maçımız olmasına rağmen tempomuzdan ve oyun anlayışından memnunum. Çok iyi bir maç oldu. Daha ligin başlamasına çok var. Takımlar yüzde 40-50 seviyesinde. Buna rağmen çok tempolu ve zevkli bir müsabakaydı. 15- 20 gün sonra şu anki tempomuz ve ritmimiz daha iyi olacak. İlk hazırlık maçında bazı şeylerden genel anlamda memnunuz” diye konuştu.

JESE’NİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM

Takımın genel durumu ve transferlere de değinen Dalcı, şunları söyledi:
“Jese geldi. Ali Sowe geldi, aslında her oyuncumuz kendi içinde çok değerli, çok özel. Ama tabi ki Jese Rodriguez Ruiz oynadığı kulüpler nedeniyle ses getirdi. Ancak bizim için her oyuncu aynı değerde. Tabi ki kariyerine saygı duymak lazım. Buraya çok iyi işler yapmaya geldi. Kendisi ile görüşmelerimiz oldu. Ankaragücü’ne çok iyi yarar sağlayacağını, eski haline dönmek adına burasının bir şans olduğunu söyledi. Bu şansı çok iyi değerlendireceğini söyledi. Gerçekten de çok iyi çalışıyor. Çok iyi bir karakter. Çok iyi bir insan. Dolayısıyla bunların hepsi birleştiğinde Ankaragücü’ne çok faydası olacağını düşünüyorum.”

3 OYUNCU DAHA TRANSFER ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

“Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu, yeni isimler Beştepe’ye geldi. Transfer konusunda belirlediğimiz mevkilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. 3 transferimiz daha olacak. Ön libero ve stoper mevkiine bir takviye daha yapıp transferi tamamlayacağız. Ondan sonra hazırlık maçlarındaki duruma göre değerlendirmeler yapıp duruma göre bakacağız. O zamana kadar 2 oyuncu daha aramıza katılacak.”

SAHADA SORUNU ÇÖZEBİLECEK OYUNCU ÖNEMLİ

“Geçen sezon ortaya büyük bir karakter koyduk ve zorlanmadan şampiyon olduk. Hedeflerimiz vardı. Ciddi bir kadro yapılanması içine girdik. Süper Lig adına kadro planlaması yapıldı. Bir üst lige çıkabilmek adına kadro için kriterlerimiz söz konusuydu. Tecrübeli, o ligde sorun çözebilecek, zor anlarda takıma katkı yapacak karakterler olması gerekiyordu. Lige de zaten öyle başladık. Meyvelerini de düşündüğümüz anlarda aldık. Ligi forse ettik. Zorlanmadık ve şampiyonluğu ilan ettik. Hak edilmiş bir şampiyonluk kazandık. Camiamıza bir kez daha hayırlı olsun.”

LİGDE İLK 10, AYRICA KUPA HEDEFİMİZ VAR

“Süper Lig’de kalıcı olmak öncelikli hedefimiz. Başkanımızla fikir alışverişi yapıyoruz. Hedef ve planlamamız belli. Büyük bir camiayız. Geçen sene sıfırdan bir takım yapmıştık. Bu durum kolay değil. Yeni bir takımın sevk ve idaresi, ayrıca üst seviyede yarışmak kolay işler değil. Bu sene de yine sıfırdan bir takım yapıyoruz. Süper Lig’de belli hedefler koyduk. Bu takımın zamana ihtiyacı var. Kadro planlaması yaparken aldığımız oyunculara çok güveniyor ve inanıyoruz. Zaten aldığımız kararlar da 1 ay içinde aldığımız kararlar değil. Hedeflerimiz elbette olacak. Önce ligde kalıcı olan, güçlü durabilen bir kulüp olacağız. Ekonomik ve sportif açıdan durum böyle. İlk 10 içinde çok rahat kalabilen, sonra da yukarıları zorlayan bir takım izlettirmek istiyoruz. Türkiye Kupası da bizim için bir hedef. Ciddi değer veriyoruz.”

KARŞIDAKİNE GÜVEN VEREBİLMEK AYRI DEĞERDE

“Teknik direktör olarak her oyuncuyla iyi diyaloglar kurmaya, iletişime geçmeye çalışıyorum. Yıldız oyuncular ve karakterler önemli. Çok değerli oyuncularla çalışma fırsatı buluyoruz. Kendi takımlarında kaptanlık yapmış karakterlerle çalıştık. Teknik direktörlük çok önemli. Hocalığın dışında diyalog, sorun çözebilmek, karşındaki insanlara güven veren bir karakter gösterebilmek önemli. Adalet, sevgi ve karakter göstermek, duyguları kontrol etmek, cevap verebilmek önemli. Diyalogla her şeyi çözeriz.

SİSTEM İÇİNDE HER OYUNCUNUN KATKISI FARKLI

“Jese Rodriguez ve Federico Macheda’nın Ankaragücü’ne nasıl bir etki edeceğini herkes merak ediyor. Macheda ve Jese özel oyuncular. Ancak benim bakış açımda yıldız oyuncu yoktur. Sistemde her oyuncu çok değerlidir. Her oyuncu değerli ve özel. Tabii ki kariyer ve geçmişlerine saygımız sonsuz. Bu onların bize gelmelerinin en büyük sebeplerinden biri. Hedefe gitmek çok heyecanlı ve mutluluk verici. Sistem içinde oyuncularımız daha değerli hale gelecek. Sisteme sadakat bu anlamda çok önemli.”

NASIL BİR KULÜPTE ÇALIŞTIĞIMIZI BİLİYORUZ

“Ankaragücü büyük bir camiadır. Büyük camiaların büyük olmasının sebeplerinden biri de taraftar desteğidir. Ankaragücü de bu anlamda çok güçlü bir taraftar grubuna sahip. Nasıl bir kulüpte çalıştığımızı biliyoruz. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bunu hissetmek ve görmek istiyoruz. Oyuncular da çok büyük bir camia ve kulübe geldiğini hissedecektir. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyor ve desteklerini bekliyoruz.

Haberin Devamı

LAMİNE DİACK SAHAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, bir süredir çalışmalara katılan ancak henüz resmi sözleşme imzalanmayan Lamine Diack, Kayserispor ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında görev yaptı. Sarı-lacivertli ekibin kadrosunda tuttuğu Senegalli orta saha oyuncusu, geride kalan sezon Spor Toto 1. Lig ekibi Tuzlaspor’da forma giymişti.

 

YENİ FORMALARIN TANITIMI YAPILDI

Ankaragücü’nün 2022-2023 sezonunda giyeceği formalar, ‘Armanın Gücü Adına’ sloganı ile tanıtıldı.
Sarı-lacivert çizgili, sarı, beyaz üzerine sarı-lacivert çizgili ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere geri dönüşüm malzemelerinden yapılan, lacivert ağırlıklı olmak üzere, 4 çeşit forma 25 Temmuz’da satışa çıkacak.
Ankaragücü’nün iklim değişikliğine dikkat çekmek için hazırlanan forması için şu ifadeler kullanıldı.
“Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) anketine göre; yakın gelecekte, dünyada en büyük küresel problemi oluşturacak iklim değişikliği sorununa dikkat çekmeyi amaçladığımız;
Tamamen geri dönüşüm malzemelerden üretilen formamızın detaylarında “Eko iklim Zirvesi’ logosu ve yenilenebilir enerji kaynakları simgeleri yer alıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!