Temmuzda da sel manzarası

Güncelleme Tarihi:

Temmuzda da sel manzarası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2022 09:59

Sağanak sonrası yaşanan sel baskınları nedeniyle geçen ay 5 kişinin hayatını kaybettiği başkent Ankara, temmuz ayının ilk gününde yine sel manzaralarına sahne oldu. ABB ise “Kentimizde etkili yağışlar sona ermiş olup sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşmak suretiyle yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Sağanak yağış önceki gün Keçiören, Pursaklar, Kalecik, Çubuk ve Kahramankazan’da etkisini gösterdi. Öğleden sonra etkisini arttıran yağış seli de beraberinde getirdi. Yollar kısa sürede göle döndü. Yarım metreyi aşan su birikintisi nedeniyle bazı araçların içi suyla doldu. Keçiören’de binaların zeminleri sular altında kaldı. Keçiören Dutluk Mahallesi’nde biriken su, trafiği durma noktasına getirdi. Belediye ekiplerinin yoğun mesai harcayarak ulaşıma açmaya çalıştığı yollardan geçen vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Yağmurdan dolayı mağdur olduklarını söyleyen esnaf Mustafa Başaran şunları söyledi:

BELEDİYELERDEN YARDIM İSTİYORUZ

“Dükkânın alt taraflarını ve bodrumları yine sel bastı. Maddi manevi çok zorluklar yaşıyoruz. Bu sel sorunu 10 senedir devam eden, bir türlü çözülemeyen bir sorun. Büyükşehir veya Keçiören Belediyesi tarafından yardım talep ediyoruz. Buraya ağzına kadar su doluyor. Dükkânların içine kadar su giriyor. Dükkânın alt katında bulunan su depoları ve diğer malzemeler büyük zarar gördü. 15 bin liralık zararımız var. Büyükşehir bir kısmını karşıladı. Daha önceki sellerde yaşadığımız mağduriyetler hiç karşılanmadı. Bu yol üzerinde daha fazla ızgara talep ediyoruz. Bir an önce mağduriyetimizin karşılanması ve bu olayların bir daha yaşanmamasını talep ediyoruz.” Keçiören Atapark Mahallesi’nde sel suyunun biriktiği yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan anne ve iki çocuğu da sel suyuna kapıldı. O sırada seyir halinde olan sürücü, kendi arabasıyla suyun hızını kesmek için anne ve çocuğunun önüne arabasını park etti. Suyun hızına dayanamayan küçük çocuk, annesinin elinden kayarak sel suyunda sürüklenmeye başladı. Sürüklenen çocuk, çevrede bulunan bölge esnafı tarafından fark edilerek son anda kurtarıldı. Keçiören Ovacık Mahallesi Yozgat Bulvarı’nın sular altında kalmasıyla bir vatandaş oltasını ve taburesini alarak balık tutmaya çalıştı. Mizah dolu anları başka bir vatandaş cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Temmuzda da sel manzarası


‘DERE ÜSTLERİ YAPILAŞMAYA AÇILDI’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden(ABB) yapılan açıklamada Keçiören’de önceki gün 20 dakika içerisinde 22.4 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış meydana geldiğine dikkat çekildi. Yağışların sona erdiğinin belirtildiği açıklamada, “Tüm birimlerden bin 297 araç ve 3 bin 130 personelle teyakkuz halinde çalışma gerçekleştirildi. Kent genelinde 8 kurtarma vakası dâhil toplam 992 olaya müdahale edildi. Dere üstlerinin kapatılıp yapılaşmaya açıldığı ve bu nedenle felaketin yaşandığı Keçiören’de 2019 yılından bugüne kadar, 193 adet ‘sel kapanı’ adı verilen büyük ızgara, 847 adet ise mazgal yapıldı. Yine Keçiören’de 27 bin 264 metre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilerek daha büyük felaketler yaşanmasının önüne geçildi. Kentimizde etkili yağışlar sona ermiş olup sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşmak suretiyle yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı. 

Temmuzda da sel manzarası

30 Haziran’da sel nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği Keçiören’de belediye ekipleri de yoğun bir temizlik mücadelesi verdi.

Haberin Devamı

Temmuzda da sel manzarası

Kahramankazan’da belediye ekipleri, iş makineleriyle sel sonrası yolları açmak için temizlik çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Temmuzda da sel manzarası

Çubuk Kösrelik Mahallesi’nde sağanak yağış dereyi taşırdı, mahalledeki yollar zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!