Telekom’un Avrupa serüveni başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Telekom’un Avrupa serüveni başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 16:46

Kulüp başkanı Yusuf Kıraç, Avrupa Ligi seviyesinde bir Avrupa Kupası organizasyonu olduğunu belirtip, “Bu, bizim motivasyonumuzu yükseltiyor. Kupayı kazanan Avrupa Ligi’ne doğrudan gidiyor. Elbette ana iddiamız o kupayı Türkiye’ye getirebilmek” dedi. 

Haberin Devamı

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası A Grubu ilk maçında bugün Fransa temsilcisi Boulogne Metropolitans 92’yi ağırlayacak.
Ankara Spor Salonu’nda oynanacak müsabaka, saat 20.00’de başlayacak.
ULEB Avrupa Kupası’nda 20 takım iki gruba ayrılırken, A Grubu’nda Türk Telekom ile Boulogne Metropolitans 92’nin yanı sıra MoraBanc Andorra, Joventut Badalona (İspanya), Lokomotiv Kuban (Rusya), Partizan NIS (Sırbistan), Lietkabelis (Litvanya), Dolomiti Energia Trento (İtalya), Hamburg Towers (Almanya) ve Slask Wroclaw (Polonya) takımları yer alıyor.
Mavi-beyazlılar, Basketbol Süper Ligi’ndeki son oynadığı maçta Darüşşafaka’yı yendi.
Türk Telekom Spor Kulübünün Başkanı Yusuf Kıraç, “Bu yıl formatında değişikliğe gidilen ULEB Avrupa Kupası’nda takımlar iki gruba ayrıldı. Bizim de öncelikli hedefimiz 8 takım arasına kalarak bir üst tura yükselmek” diye konuştu.

BU ARENADA YENİ BİR KULÜP DEĞİLİZ

Türk Telekom’un Avrupa sahnesinde yeni olmadığını belirten Kıraç, kulüp tarihinde, geleneklerinde Avrupa’da mücadele etme ve maç kazanma kültürünün bulunduğunu dile getirip, şunları söyledi:
“ULEB Erkekler Avrupa Kupası’nda iddiamız yüksek. Seyir zevki yüksek maçlar oynamayı seviyoruz. Ankara bu anlamda gerçek bir deplasman ve diğer takımlar bunun farkına vardı. Bugün Türk basketbolunun en önemli temsilcilerine bile Ankara deplasmanının gerçek gücünü gösteriyoruz. Taraftarımızın desteği bizim gerçek potansiyelimizi de ortaya koymamızı sağlıyor. Bu desteği Avrupa maçlarında daha çok hissedeceğimizi düşünüyorum. Bu da bizi motive edecek.”

MAÇ MAÇ DÜŞÜNEREK YOL ALMAK İSTİYORUZ

“Sezon öncesi takım kurarken teknik ve idari ekibin önerileri doğrultusunda potansiyelli isimlere yöneldik. Oyuncularımızdan beklentimiz büyük. Onların potansiyelinin çok fazla olduğuna inanıyoruz. Henüz sezon başı olduğu için inişler, çıkışlar olacaktır. Sakatlık sorunu yaşamazsak, taraftarlarımız bu sezon bambaşka bir Türk Telekom görebilir. Takımımız çok takip edilen, özellikle dikkat edilen bir takım. Oyuncularımız hem gelecekleri hem de takım için potansiyellerini çok iyi kullanmalılar. Bu kulvarda grup maçlarının ardından eleme müsabakaları tek maç üzerinden gerçekleşecek. Bu maçları da kazanıp finallerde kendimizi göstermek istiyoruz. Bu yıl Avrupa Ligi seviyesinde bir Avrupa Kupası organizasyonu var. Bu durum da bizim motivasyonumuzu yükseltiyor. Avrupa Kupası’nı kazanan Avrupa Ligi’ne doğrudan gidiyor. Elbette ana iddiamız o kupayı Türkiye’ye getirebilmek. Maç maç düşünerek, başarılı ve istikrarlı bir görüntü çizmek ana hedefimiz.”

TEKNİK VE İDARİ İSTİKRARA ÖNEM VERİYORUZ

“Türk Telekom, Türk basketbolunun en önemli değerlerinden biri. Bunu uzun soluklu bir proje olarak değerlendirmek gerekiyor. Biz teknik ve idari istikrara önem veriyoruz. Bu nedenle de Ankara’nın ve Türk basketbolunun dikkati çeken takımlarından biriyiz. Süper Lig’e çıkar çıkmaz Avrupa Kupası’ndan davet aldık. Salgının olduğu sezon, Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına kaldık. Şampiyon olabilecek motivasyonu kendimizde yakalamıştık. Ne yazık ki salgın bizi de etkiledi. Her yıl Avrupa’da mücadele ediyoruz, Süper Lig’de ise düzenli olarak ilk 8 takım arasındayız. Bu istikrarlı gidişimizi her yıl geliştirerek sürdürmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

RAKİPLER ÇOK ZORLU

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, bu sezon yer alacakları ULEB Avrupa Kupası’nın zorluğuna ve önemine dikkati çekti.
Tecrübeli başantrenör, format değişikliyle 10’arlı iki gruptan oynanacak ligde, gruplarında Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan NIS, Rusya’dan Lokomotiv Kuban, İspanya’dan Joventut Badalona gibi zorlu ekiplerin olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi:
“Son yıllarda en büyük başarılarımızdan birisi de belirli bütçelerle doğru takım kurmak. Potansiyelli, kuvvetli, hedefi olan bir takım haline geldik. ULEB Avrupa Kupası, çok zorlu ve Avrupa Ligi’nin arkasından gelen ikinci büyük organizasyon. Koçların, oyuncuların, kulüplerin oynamak istediği bir organizasyon. Bu rekabetçi ortamda olmaktan kulüp olarak mutluyuz. Türk Telekom, Avrupa kupalarında hep başarılı oldu. Ankara’yı ve Türk basketbolunu hep iyi temsil ettik. Bu sene de ULEB Avrupa Kupası’nda üst seviyede olmak için mücadele edeceğiz. 18 maçlı bir grup. Çok zorlu rakipler, çok iyi koçlar var. Bizim de rakiplerimizden aşağı kalır yanımız yok. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Türk Telekom’a yakışır bir sezon geçireceğimize inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!