Telekom’dan atak

Güncelleme Tarihi:

Telekom’dan atak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:31

Mavi-beyazlılar, üçüncü ABD’li oyuncuyu transfer ederken, pota altını güçlendirdi.

Haberin Devamı

Erkekler Basketbol Birinci Ligi ekiplerinden Türk Telekom, gelecek sezon daha iyi derece elde edebilmek için transfer atağını sürdürdü. Mavi-beyazlılar, Michael Jenkins ve J’Covan Brown’dan sonra, ABD’li pivot Eric Buckner’i kadrosuna kattı. Geçen sezonu Muratbey Uşak Sportif’te geçiren Eric Buckner; 12.8 sayı, 7.7 ribaunt ve 1.7 blok ortalaması ile oynadı.
Türkiye’ye yabancı olmayan Buckner, 2012-2013 sezonunda Uşak Üniversitesi’nde, 2013-2014 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde oynadı. 25 yaşında ve 2.08 metre boyundaki Buckner, son olarak Muratbey Uşak Sportif’te forma giydi.
Başkent ekibi daha önce de geride kalan sezon İstanbul Büyükşehir Belediye de görev yapan ve 2015 All-Star organizasyonunda üç sayı yarışmasını kazanan 29 yaşındaki oyun kurucu Michael Jenkins ile Kazakistan’ın BC Astana takımında sezonu tamamlayan J’Covan Brown ile anlaşmıştı.
Geride kalan sezonun başında istikrarsız bir tablo çizen ve play-off grubu ile küme düşme hattının arasında kalan Türk Telekom, takımın başına Ercüment Sunter’in gelişinin ardından toparlanmış, son bölümdeki çıkışı ile 7. basamakta kendine yeri bulup play-off’a kalmayı başarmıştı. Mavi-beyazlılar, play-off birinci tur eşleşmesinde ise ligi ikinci sırada tamamlayan güçlü Anadolu Efes’e 2-1 yenilerek, sezonu kapatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!