Teleferik yok 271 yetersiz

Güncelleme Tarihi:

Teleferik yok 271 yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 09:57

Mimarlar Odası’nın açtığı dava nedeniyle seferleri durdurulan Yenimahalle Şentepe Teleferiği’nin yolcuları aynı istikamette ring otobüsüyle taşınıyor. Vatandaşlar 271 numaralı EGO otobüsünün pik saatlerde yetersiz olduğuna dikkat çekerek seferlerin artırılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 26 Nisan’da mahkeme kararı ile kapatılmasının ardından EGO Genel Müdürlüğü yolcuları, bu hatta 271 numaralı EGO otobüsleriyle taşıyor. Teleferikle ulaşımın daha sık olduğunu ancak otobüslerin güzergâh nedeniyle geciktiğini belirten vatandaşlar özellikle pik saatlerde seferlerin artırılmasını istiyor. Hürriyet Ankara Yenimahalle Metro İstasyonu’nda vatandaşları dinledi.

İŞ ÇIKIŞ SAATLERİ YOĞUN OLUYOR

Otobüslerin yetersiz olduğunu belirten bir vatandaş, “Yoğunluk çok fazla. Sağlıksız bir şekilde yolculuk yapıyoruz bundan dolayı. İş çıkış saatleri çok yoğun oluyor ve otobüsler yetersiz kalıyor. Bazı otobüsler de küçük geliyor. Onlar daha da yetersiz kalıyor. Vatandaş durakta beklemek zorunda kalıyor” dedi. Teleferik hattı kapandığından beri arabasıyla metro durağına gidip geldiğini söyleyen bir vatandaş ise “Teleferik kapandığından beri metro durağına arabamla geliyorum. Maddi anlamda bana zararı oldu teleferiğin kapanmasının. Ayrıca trafik de yoğun oluyor sabah ve akşam. Aracımla gelmek zorunda hissediyorum çünkü ring otobüsleri çok kalabalık” dedi.

Haberin Devamı

TELEFERİKLE ULAŞIM DAHA RAHATTI

Öğrencilerin de mağduriyet yaşadığına dikkat çeken bir başka Yenimahalle sakini ise “Okul çıkış saatlerinde durak çok kalabalık oluyor, bu yüzden çocuğum için endişeliyim. Otobüs saatleri de okul çıkış saatleriyle çok uyumlu değil. Teleferikte daha rahat ve aktif bir ulaşım oluyordu. Şimdi daha kalabalık ve yetersiz oluyor” dedi. Teleferik hattını kullanan Hamza Aksoy, “Teleferik hattını turistik amaçlı kullananlar hattın kapandığını bilmiyor. Beni arayıp soruyorlar. Çocuklarını gezdireceklerini söylüyorlar ancak kapalı olduğu için gezdiremiyorlar” diyerek farklı bir noktaya dikkat çekti.

Teleferik yok 271 yetersiz

DAVA SONUCU KAPATILDI

Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sunan teleferik sistemi, Mimarlar Odası’nın 2013’te açtığı dava sonucunda süresiz olarak 26 Nisan’da kapatıldı. EGO Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yapmıştı: “Mimarlar Odası tarafından 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin ‘imar planının iptaline’ karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, aynı güzergahta 271 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!