Teknolojinin kalbi Ankara’da atacak

Güncelleme Tarihi:

Teknolojinin kalbi Ankara’da atacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 09:43

Ankara Bilim Üniversitesi ve Türkiye Verimlilik Vakfı’nın düzenlediği, Türkiye’de ve dünyada verimliliğin arttırılması, teknolojik ürünlerin sergilenmesini amaçlayan ‘6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’ bugün ATO Congresium’da ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

TOGG, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, SAMSUNG gibi 127 teknoloji üreten ve uygulayan kurum ve kuruluşun yer alacağı fuar 10 Şubat’a kadar ücretsiz görülebilecek. Fuarda firmaların yanı sıra paneller, seminerler, sertifikalı eğitimler ve teknoloji şovları da gerçekleştirilecek. Bu yıl fuarda 90 bin ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Verimlilik ve Teknoloji fuarını 2018 yılından beri gerçekleştiriyoruz, her yıl ayrı bir öneme sahip olan fuarımızda bu yıl 40’a yakın yeni girişimci firmamız (start up) bulunmakta. Bu firmalar ücretsiz olarak fuarımıza katılıyor ve Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük teknoloji firmaları ile buluşuyor, iş birlikleri gerçekleştiriyor. Bu durum büyük firmalar için de katkı sağlıyor onlar da aradıkları yeni inovasyonlara, yeni fikir ve yeni istihdamlara ulaşmış oluyorlar. Örneğin, geçen yıl yeni girişimci firma olarak katılıp yatırım alan yaklaşık 11 firma var. Bu firmaların bazıları artık bu yıl fuara yeni girişimci firma olarak değil büyük bir firma olarak katılım sağlayacak, bu bizler için oldukça kıymetli.

Haberin Devamı

Teknolojinin kalbi Ankara’da atacak

ANKARA ARZULANAN NOKTADA DEĞİL

Bu senenin ana teması ‘Gelecek için teknolojiler’ bu tema çerçevesinde panellerde alt başlık olarak ‘tarım teknolojileri’, ‘sağlık teknolojileri’ ve ‘eğitim teknolojileri' gibi konular konuşulacak. Ayrıca yine finansal teknolojide önemli konu başlıklarımız olacak. Tabii fuar başladığından bu yana hiç vazgeçmediğimiz yapay zekâ ve metaverse de temel konu başlıklarımız arasında olacak. Fuarda her sene olduğu gibi özellikle savunma sanayinde ve teknoloji alanlarında pek çok yeni üretilmiş Türkiye’nin gururu olan ürünler yerini alacak. 10 Şubat’a kadar sürecek olan fuarda, 60’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Önemli kurum ve kuruluşların uzman isimleri tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimlerle de gençler ve öğrenciler ücretsiz olarak eğitim sertifikası alabilecek. 2018 yılında 22 bin ziyaretçi sayısı ile başladığımız Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nı geçen sene 82 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl da 90 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Bu anlamda fuarın özellikle Ankara’da gerçekleşmesini de önemsiyoruz. Çünkü Ankara, fuar alanında maalesef arzulanan noktada değil. Bu yüzden biz de ısrarla fuarı Ankara’da yapmaya gayret ediyoruz. Şartlar, bağlantılar ve görüşmelerimiz bizi İstanbul’a zorlasa da biz fuarı 6’ncı defa başkentte gerçekleştireceğiz. Fuar turizmi, muazzam bir çarpan etkisi olan bir konu ama maalesef Ankara’da bunun yeterince karşılığını bulamıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!