Tek personelli uçak balkondan havalanacak

Güncelleme Tarihi:

Tek personelli uçak balkondan havalanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2019 14:57

15 Temmuz gazisi mühendis Alper Sarısan, 3 yıl önce evinin balkonunda yapımına başladığı tek personelli uçağın yüzde 70’ini tamamladı. Türkiye’de tek personelli uçak olmadığına dikkat çeken Sarısan sponsor arıyor.

Haberin Devamı

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gazi olan Mühendislik Fakültesi mezunu Alper Sarısan, yaralarının iyileşmesi için evde dinlendiği sürede internetten araştırarak Cri-Cri (Tek personelli uçaklara) merak saldı. 3 yıl önce evinin balkonunda kendi imkanlarıyla kendi uçağını yapmaya başlayan Sarısan, uçağın yüzde 70'lik bölümünün bittiğini ifade etti.

20 BİN LİRAYA MAL OLDU

Projenin hızlanması için maddi imkan ve sponsorluk aradığını belirten Sarısan şunları söyledi: “3 yıllık süre zarfında 20 bin liraya yakın bir maliyet oldu. 'Ülkemizde bunu biz neden yapamayalım' diyerek başladım. 3 yıllık süre içerisinde yavaş yavaş bu noktaya getirdim. Uçak microlight olarak geçiyor. Tek personelli bir uçak, Türkiye'de tek personelli bir uçak yok. Diğer ülkelerde yaptığım araştırmalarda birçok ülkede kendi olanaklarıyla yapılıyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!