‘Tek başkan’ yorumları

Güncelleme Tarihi:

‘Tek başkan’ yorumları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 15:29

Ankara Hürriyet’in, Başkanlar Konuşuyor röportajlarının dünkü konuğu Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, “Metropol ilçelerin bir tane belediye başkanı olması lazım” önerisi, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

CHP’li Yenimahalle ve Çankaya ile MHP’li Etimesgut belediyelerinin başkanları, Tuna’nın açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar

KALIN ÇİZGİLERLE AYRILMALI

* “Sincan Belediye başkanımızın bu görüşü tartışılabilir. İki yol var; ya ilçe belediyelerinin yetkileri güçlendirilecek kente daha hakim olacaklar, ya da kapatacaklar tek belediye başkanlığına geçecekler. Burada yapılacak şey ilçe belediyelerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmasına izin verilmemesi. İlçe belediyeleri kendi yetkisini kullanacak Büyükşehir de kendi yetkisini kullanacak. ”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen

TEK ELDEN YÖNETİLEMEZ

* “İlçe belediyelerinin idari ve mali olarak güçlendirilmesini savunuyoruz. Ankara’nın 9 ilçesinde 5 milyon insanın yaşadığını dikkate alırsak, 5 milyon insanın her bir ilçe belediyesinin konuları dahilinde tek elden yönetilmesi mümkün değildir. İlçe Belediyelerinin hizmetlerinin tek elden verilmesi hem bürokrasiyi artırır hem de hizmetlerin aksamasına neden olur.”

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel

ETKİ VE YETKİ GÜÇLENDİRİLMELİ

* “Yerel yönetimlerin yukarıdan aşağıya doğru güçlendirilmesi gerekirken, bu erkin aşağıdan yukarıya doğru güçlenen bir mantıkla tek elde toplanması kabul edilebilir bir şey değildir. Yerel yönetimlerin, özellikle ilçe belediyelerinin daha verimli ve daha etkin bir şekilde hizmet üretebilmesi için etki ve yetki anlamında daha güçlü bir konuma gelmesi gerekir. Bizim yeni Belediye Kanunu çalışmasından beklentimiz de budur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!