Tehlikeli kurtarma

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli kurtarma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 15:35

Çiğdem Mahallesi’nde, iki kepçeyi yutan göçükteki su tahliye edildi. Çamura gömülen kepçelerin 300 tonluk bir vinçle bugün çıkarılması planlanırken, çalışmaların yeterli güvenlik önlemi alınmadan devam etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Çiğdem Mahallesi 1589.Sokak’ta, perşembe günü saat 04.00 sıralarında bir inşaatın fore kazıklarının çökmesi sonucu iki kepçenin sulara gömüldüğü olayın ardından dün bölgede kurtarma ve onarım çalışmaları hızla devam etti. İnşaatın olduğu çukura dolan suların büyük bir bölümü tahliye edilirken çamura gömülen kepçeler de gün yüzüne çıktı. ASKİ ekiplerinin bölgedeki su ve kanalizasyon hatlarını askıya alma çalışmaları devam ederken inşaat firmasının getirdiği iş makineleri de suya gömülen kepçeleri çıkarmak için mesai yaptı. İnşaat firması çalışanları çukurun bir kısmının taşla doldurulacağını ve bugün gelecek yaklaşık 300 tonluk bir vincin çamura gömülen kepçeleri çıkaracağını belirtti. 

Tehlikeli kurtarma

Haberin Devamı

ÖNLEM YOK ÇALIŞMA VAR

Öte yandan çalışmaları yerinde görüntüleyen Ankara Hürriyet objektiflerine ilginç görüntüler yansıdı. Kurtarma ve onarım çalışmalarının devam ettiği bölgede, toprak kayması riskine rağmen tonlarca ağırlıktaki iş makinelerinin güvenlik önlemi alınmadan çalışması dikkat çekti.

VATANDAŞLAR İZLEDİ

ASKİ ekiplerinin kullandığı kepçe, fore kazıkların çöktüğü uçurumun kenarında tehlikeli bir şekilde kazı yaparken birkaç vatandaş da göçük yaşanan yerin hemen yanında çalışmaları izledi. İnşaat firmasına ait bir iş makinesi de çökme riskine karşın, inşaat çukuruna taş doldurmaya devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!