Tehlike sınırında büyük hesaplaşma

Güncelleme Tarihi:

Tehlike sınırında büyük hesaplaşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 00:03

Uzun bir aranın ardından yeniden sahaya dönecek olan kırmızı-siyahlılar 33, yeşil-siyahlı Körfez ekibi ise 32 puana sahip. Ateş hattından uzak durmak isteyen iki takımın mücadelesi, Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de son bölüme doğru gidilirken, tehlike hattının endişesini üzerinde taşıyan Gençlerbirliği, 29. haftanın kritik maçında bugün Kocaelispor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak zorlu müsabakayı hakem Adnan Deniz Kayatepe yönetecek.
Hafta içinde 99. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gençlerbirliği, bugünkü maçı kazanıp, hem taraftarına güzel bir hediye sunmayı hem de kendini sıralamada daha rahat hissedebileceği bir konuma taşımayı hedefliyor.
Bugünkü mücadele öncesinde Gençlerbirliği 33, deplasmanda 3 maçtır yenilmeyen Kocaelispor ise 32 puana sahip.
Ligde son olarak 26 Şubat’ta maça çıkan ve sahasında Balıkesirspor’u 2-0 yenen kırmızı-siyahlılar, sonrasındaki haftayı bay geçtiğinden ve ligde geçen hafta olumsuz hava koşuları nedeni ile müsabaka oynanmadığından, uzun bir aranın ardından sahaya dönecek.

BAŞKENT EKİBİ SON 10 MAÇTA ÜSTÜN

Türk futbolunun iki önemli temsilcisi, daha önce farklı kulvarlarda 46 kez karşı karşıya gelirken, Gençlerbirliği 13, Kocaelispor ise 17 galibiyet aldı. 16 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Gençlerbirliği, kendi evindeki maçlarda rakibine üstünlük kurup, 9 maçtan galip ayrıldı. Yeşil-siyahlılar, deplasmanda 4 kez kazanabildi. Başkentteki 9 karşılaşma da berabere tamamlandı. Genel tabloda Kocaelispor üstünlük sağlasa da son 10 maçta ibre Gençlerbirliği lehine dönmüş durumda. Bu süreçte, kırmızı-siyahlılar 6 kez sahadan galip ayrılırken, Körfez ekibi 2 kez kazanabildi. 2 maç da berabere bitti. Son 6 maçın 5’ini başkent temsilcisi galip bitirdi. Sezonun ilk yarısında Kocaeli’de oynanan maçı Gençlerbirliği, uzatma anlarında Dmytro’nun attığı golle 2-1 kazandı.
Takımların ligdeki son 5 maçlık performansında ise Gençlerbirliği 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 2 kez de yenildi. Kocaelispor ise aynı süreçte, 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, bir kez de mağlup oldu.

GÖZLER LİMA VE ELEKE’NİN ÜZERİNDE

Bu maç öncesinde Gençlerbirliği’nde en golcü oyuncu, 8 gol atan Sandro Lima. Brezilyalı futbolcuyu, 7 golle Blessing Eleke ve 5 golle Barış Alıcı izliyor. Eleke, son oynanan Balıkesirspor maçında attığı 2 golla takımını galibiyete taşırken, sessizliğini de bozdu. Konuk takımda ise 9 golle en golcü oyuncu konumunda olan Dino Ndlovu, hafta içinde sözleşmesini feshetti ve Kocaeli’den ayrıldı. Yeşil-siyahlılarda Benhur Keser’in, Mouhamed Diop’un, 3 golü bulunuyor.
Maçın hakemi Adnan Deniz Kayatepe, Gençlerbirliği’nin ilk kez maçına çıkacak. Kayatepe, Kocaelispor 2. Lig’de mücadele ederken 3 maçını yönetti. Yeşil-siyahlılar, bu karşılaşmalarda 2 kez yenilirken, bir kez de berabere kaldı.

DİYADİN VE ALTIPARMAK RAKİP OLACAK

Gençlerbirliği’nde geçmiş dönemde aynı forma altında futbolcu olarak mücadele eden Metin Diyadin ile Mehmet Altıparmak, teknik adam olarak karşı karşıya gelecek. Mehmet Altıparmak, geride kalan sezon Süper Lig’de yer alan Gençlerbirliği’nde kısa süreli görev yapmış ancak başarısız sonuçların ardından takımdan ayrılmıştı.
2 tecrübeli teknik adamın çalıştırdığı takımlar daha önce 8 kez karşılaştı. Altıparmak’ın ekipleri 3, Diyadin’in takımları 2 kez kazandı. 3 müsabakada da berabere sonuçlandı.
Gençlerbirliği’nde sakatlığı süren Belyaev, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek. Uzun süredir takımdan ayrı kalan ve son olarak Balıkesirspor maçının kadrosuna dahil edilen fakat süre alamayan Aksel Aktaş’ın, bugün takıma dönmesi bekleniyor. Kocaelispor’da ise sakatlığı bulunan Berkay Damanlı görev alamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!