TED’in büyük kâbusu

Güncelleme Tarihi:

TED’in büyük kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:13

Spor Toto Basketbol Süper Ligi takımlarından Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, kulüp tarihinin en kötü sezon başlangıcı rekorunu yeniledi.

Haberin Devamı

Sezona yaşadığı sorunlar nedeniyle geç takım kurarak giren başkent ekibi, ligin ilk 12 haftalık bölümünde galibiyet alamadı.Kadrosunda bulundurduğu 5 yabancı oyuncunun yanı sıra kenarda genç isimlere yer veren Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, en kötü sezon başlangıçlarından birine imza attı. Ankara temsilcisi, 1984-1985 sezonunun ilk 12 haftasında da galip gelememişti. 

RAKAMLAR SKORA YANSIMADI

Başkent ekibinde, yabancı oyuncuların istatistikleri dikkati çekiyor. Kadroda yer alan 5 yabancı oyuncudan Shannon Shorter ve Robert Thomas, bireysel istatistiklerde üst sıralarda yer alıyor. Takımının skor yükünü üstlenen Shorter, ligin sayı krallığı yarışında da ilk sırada. ABD’li oyuncu, 12 maçta 20,6 sayı ortalamasıyla mücadele ediyor. ABD’li diğer oyuncu Thomas ise ribaunt krallığında zirveyi zorluyor. Thomas, 12. haftası geride kalan ligde 10 maç ve 9 ortalamayla ikinci durumda. En çok süre alan basketbolculara bakıldığında Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’in yabancı oyuncularından 3’ü, ilk 4 içerisinde yer aldı. Shorter, 12 maçta 38.19 dakikayla ligin en çok sahada kalan ismi olurken, Morrison, 12 maç ve 35 dakika ortalamayla 2., Thomas 10 maç ve 34.09 dakikayla 4. basamakta.

BAKMADAN GEÇME!