TED isyanda

Güncelleme Tarihi:

TED isyanda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:36

Başkent ekibi, Anadolu Efes maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile federasyona itiraz etti. Kırmızı-lacivertliler, maç listesinde yer almayan Bryant Dunstan isminin sonradan eklendiğini ve oyuncunun müsabakada forma giydiğini belirtip, gerekli girişimleri başlattı.

Haberin Devamı

Basketbol Erkekler Liginin 14. haftasında İstanbul’da oynanan ve Anadolu Efes’in 75-72 kazandığı maçta kural hatası yapıldığı gerekçesi ile Rönesans TED Ankara Kolejliler cephesinden itiraz geldi. Kırmızı-lacivertliler, gerekli girişimleri başlatıp, konuyu Basketbol Federasyonu’na taşıdı.  TED Koleji yetkilileri, 3 Ocak günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Anadolu Efes-Rönesans TED Ankara Kolejliler müsabakası öncesinde, Anadolu Efes takımı tarafından sunulan maç listesinde, 42 forma numaralı Bryant Dunstan’ın isminin yer almadığını tespit ettiklerini belirtip, şu bilgileri verdi:

“Maçın başlamasına 20 dakika kala takımlar ısınırken, hakemler de sahaya çıktı. Bir kaç dakika sonra, yayıncı kuruluş spikerlerinin masa görevlilerini bilgilendirmesi sonrasında, masa görevlileri de Anadolu Efes teknik ekibini uyardı. Teknik komiser, baş hakemi bilgilendirmeden, kural dışı hareket ederek, 42 forma numaralı Bryant Dunstan’ı esame listesi ve maç kağıdına eklettirmiştir. Kural dışı yapılan bu değişiklik, ekibimiz tarafından baş hakeme anlatılmıştır. Baş hakem, teknik gözlemci ve masa hakemleriyle konuyu paylaşmış, gerekli itiraz yapılmış ve bununla ilgili harç da yatırılmıştır. Ancak hiç bir değişiklik yapılmadan müsabakaya başlanılmıştır. Kurallar gereği, hakemlerin sahaya çıkması ve 20 dakika öncesinde müsabaka resmen başlamış sayılır. Müsabakanın başlamasına 20 dakika kala verilen esame listesinde ismi bulunmayan 42 numaralı oyuncu Bryant Dunstan oynatılmış olması nedeniyle, Türkiye Basketbol Federasyonu’na gerekli başvurumuzu yaptık. Bu kural ihlaline göz yumulmasını ve müsabaka sırasındaki tüm itirazlarımıza rağmen bu kural ihlalinin devam ettirilmesini şiddetle kınıyoruz.”

Haberin Devamı

TED’in medya ile paylaştığı maç listesinde, Anadolu Efes takımında 11 oyuncunun isminin yazılmış olması dikkat çekti. Basketbol maçlarında takımlar, 12 ismi listeye yazabiliyor. TED’in itirazı ve maçla ilgili kararı, Türkiye Basketbol Federasyonunun ilgili kurulları verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!