TBMM portreleri ressam Çallı’dan

Güncelleme Tarihi:

TBMM portreleri ressam Çallı’dan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 00:00

Ressam Yaşar Çallı, TBMM’nin Meclis Başkanlarının yağlı boya portrelerini yapacak.

Haberin Devamı

Çallı ilk olarak, Cemil Çiçek’in üzerinde frakla yapılan tablosu tamamlandı. Portreler, 23 Nisan’da “başkanlar koridorunda” sergilenecek. TBMM yönetimi, ilginç bir projeye imza attı. TBMM’nin kuruluşundan bu yana tüm Meclis Başkanlarının yağlı boya portreleri, ressam Yaşar Çallı’ya yaptırılıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in üzerinde frakla yapılan tablosu tamamlandı. Portreler, 23 Nisan’da “başkanlar koridorunda” sergilenecek.

YARIM KALAN PROJE YENİDEN

Ünlü ressam İbrahim Çallı’nın torunu olan ve 1978 yılında Meclis’in kadrolu ressamı olarak atanan Yaşar Çallı, bir süre önce veda ettiği TBMM ile yeniden çalışmaya başladı. 2001 yılında emekli olan Çallı, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun girişimleriyle yeni bir proje için kolları sıvadı. Çallı, o dönem Meclis başkanlarının portrelerini yapmaya başlamış ancak proje yarım kalmıştı.

Haberin Devamı

BAŞKANLAR KORİDORUNA ASILACAK

Yapılan yeni anlaşma ile Çallı, daha önce tamamladığı Necmettin Karaduman, Yıldırım Akbulut, Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin, Hikmet Çetin, Ömer İzgü ve Mustafa Kalemli’den sonra Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan ve son olarak da Cemil Çiçek’in portrelerini yapıyor. Meclis depolarında bekleyen portreler, gün yüzüne çıkacak. Tamamlanan tablolar, 23 Nisan 2013’de özel olarak hazırlanacak “başkanlar koridorunda” törenle sergilenecek.

ÇALIŞMA FOTOĞRAFLAR ÜZERİNDEN

Daha önce Atatürk’ün yağlı boya portresini yapan Çallı, diğer başkanların portrelerini ise siyah-beyaz fotoğraflarından tamamlayacak. Diğer meclis başkanlarının portreleri daha sonra sergiye dahil edilecek. Portreler, başkanların zaman sorunu nedeniyle özel olarak çekilen fotoğrafları üzerinden yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!