Tatilciler bayram etti

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler bayram etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2019 16:19

Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen Ankaralılar, Melen Çayı, Amasra, Gölcük Tabiat Parkı ve Tuz Gölü gibi yakın çevredeki doğal güzellikleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Melen Çayı’nda rafting yapan Başkentliler, Tuz Gölü’nde bol bol fotoğraf çekti, Gölcük Tabiat Parkı’nda yürüyüş yapıp, Amasra’da plajları doldurdu. Melen Çayı’na giden adrenalin tutkunları, rafting yapmanın heyecanını yaşadı. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen turistler, Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyündeki rafting tesislerinde, yaklaşık 13 kilometrelik parkur boyunca kürek çekti. Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, Ramazan Bayramı tatilinin hem raftingcileri hem de doğaseverleri sevindirdiğini belirtti. Tepe, Melen Çayı’nın Türkiye’de rafting denince ilk akla gelen yer olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:  “Melen Çayı Ankara, Bolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir gibi pek çok şehre hitap ediyor. Bölge sadece rafting değil, doğa yürüyüşü, insan sapanı, kamp gibi birçok etkinlikle Türkiye’nin ilgi odağı oluyor. Rafting anlamında Melen Çayı olarak zirvede olduğumuzu söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

TUZ GÖLÜ’NDE GÜN BATIMI

Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, özellikle gün batımında doğal fotoğraf stüdyosu haline dönüşüyor. Gölü ziyaret edenler, gün batımının eşsiz görüntüsünü fotoğraflayarak o anı ölümsüzleştiriyor. Ankara, Konya, Aksaray sınırları içinde bulunan ve kapalı havza özelliği taşıyan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamanın yanında doğal güzelliğiyle de dikkat çekiyor. İlkbahar ve yaz aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapan göl, çoğunlukla flamingoların yaşadığı yer olması nedeniyle de halk tarafından 'flamingo cenneti' olarak biliniyor. Gölün, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesi sınırlarındaki bölümü ise yerli ve yabancı turistlere ziyaret olanağı sağlıyor. Ziyaretçiler gölün sığ olması nedeniyle çıplak ayakla suyun içinde gezme olanağı buluyor. 

BİSİKLETE BİNİP PİKNİK YAPTILAR

Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin ilgi odağı oldu. Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük’te, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinden bölgeye giden ziyaretçiler dolayısıyla yoğunluk yaşandı.
Tabiat parkına giden tatilciler, vakitlerini bölgenin etkileyici manzarası eşliğinde göl çevresinde yürüyüş yaparak, bisiklet ve golf araçlarıyla tur atarak, balık tutarak ve piknik alanlarında mangal yakarak geçirdi.
Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmecisi olan Bolu Belediyespor’un sosyal medya hesaplarından, zaman zaman tabiat parkında yaşanan yoğunluk nedeniyle tatilcilerin bölgede bulunan farklı tabiat parkı ve piknik alanlarına gitmesi istendi.

Haberin Devamı

BAŞKENTLİLER AMASRA’YI TERCİH ETTİ

Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve sahilleriyle tanınan Bartın’ın Amasra ilçesi, bayram tatili nedeniyle turistlerin akınına uğradı. Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar tamamen dolarken, trafik ekipleri ilçe merkezindeki otoparklarda yer bulunmadığı için araçları ilçe girişindeki boş arazilere yönlendirdi.
Başta Ankara olmak üzere birçok ilden ziyaretçi ağırladıklarını belirten Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçede 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, binlerce günübirlik turistin ilçeye akın ettiğini söyledi. Çakır, özellikle bayram tatillerinde konaklama talebini karşılamakta güçlük çektiklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!