Tasarıya karşı imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Tasarıya karşı imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2014 01:03

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları (TOBAV), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Bakanlığın pazartesi günü Türksoy’da yaptığı çalıştayı protesto eden sanatçılar, ertesi gün de bir basın toplantısı düzenleyerek hazırlanan yasa tasarısıyla Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin kapatılacağını, özgür sanatın sona ereceğini vurgulamıştı. Toplantıda Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, Türkiye’deki sanatı Bakanlar Kurulu’nun atayacağı 11 bürokratın yönetmesini öngören bu taslağın yasalaşması halinde sanatın her disiplinini hükümetlerin güdümüne ve piyasa koşullarının acımasızlığına terkedileceğini dile getirdi. Demirkaya, “Halkımız devlet kurumlarının erişilebilir bedellerle sunduğu bilet fiyatları yerine, astronomik rakamlar nedeniyle sanattan mahrum kalacak. Bu alanın tüm çalışanları açık bir mağduriyete mahkum olacak ve sanat özgürlüğünü yitirecek” dedi.

Haberin Devamı

46 BİN İMZA YANITSIZ KALDI

TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent ise, taslakla ilgili olarak 4 Ekim 2013’de 46 bin imza topladıklarını ve bu imzayı bakanlığa sunduklarını ancak, bakanlığın imzalara karşın herhangi bir yanıt vermediğini dile getirdi. Basın toplantısının ardından sanatçılar, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısının geri çekilmesi için çeşitli eylemler yapma kararı aldı. TOBAV tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan imzalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na, TBMM’ye ve Başbakanlık’a gönderilecek. Kampanyaya, www.change.org adresinden ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!