Tasarımcılar sahaya indi

Güncelleme Tarihi:

Tasarımcılar sahaya indi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2022 13:58

ABB ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen ‘Ankara Ürün Tasarım Çalıştayı’ kapsamında, Türkiye’nin farklı üniversitelerinin endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri, meslek profesyonelleri ve öğretim görevlileri kente dair yeni tasarım ile fikirlerin ortaya çıkması amacıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çalıştaya farklı şehirlerden gelen genç tasarımcılar, Ankara ile ilgili fikir sahibi olmak için kenti gezdi. Tasarımcılar, özellikle sosyal alanlarda gözlem yaparak, taksi duraklarını, satış büfelerini, otobüs duraklarını, oturma gruplarını ve kent donatılarını yakından inceledi. Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nı ve engellilerin yaşadıkları problemleri yerinde incelemek için ise Engelliler Konfederasyonu’nu ziyaret eden öğrenciler, Ankara’ya renkli tasarımlar kazandırmak istediklerine vurgu yaptı. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr.Serkan Güneş, çalıştayla ilgili, “Burada 13 farklı üniversiteden 120 kişiyle Ankara için tasarımlar yapmaya çalışacağız. Her kentin kendine özgü bir kimliği bağlamında donatıya ihtiyacı var. Bunların bilinçli bir şekilde tasarlanması gerekiyor. Amacımız çok seslilik ve Ankara’yı tanıtmak aynı zamanda” bilgisini verdi.

Tasarımcılar sahaya indi

Çalıştay katılımıcıları, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!