Tartışmalı barınak basına açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı barınak basına açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2022 15:35

Mamak Belediyesi, hayvanseverlerin ‘köpek katliamı yapıldığı’ iddiasıyla protesto eylemleri gerçekleştirdiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni basına açtı. Tesisi gazetecilere gezdirerek bilgi veren belediye yetkilileri, tadilat çalışmaları devam eden barınağın 6 Aralık’tan itibaren ziyarete yeniden açılacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Hayvanseverlerin ‘köpek katliamı yapıldığı’ iddiasıyla önünde protesto eylemleri gerçekleştirdiği Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, belediye tarafından dün basın mensuplarına gezdirildi. Barınakta kış hazırlıkları kapsamında tadilat çalışmalarının devam ettiğini belirten Veteriner İşleri Müdürü Kevser Güney, “Tadilat çalışmamız tamamlandıktan sonra hayvanseverler istedikleri zaman bizden randevu alarak tesisimizi gezebilirler. Çalışmalarımıza destek verebilirler” dedi. Güney, yaptığı basın açıklamasında özetle şunları kaydetti:

Tartışmalı barınak basına açıldı

BİN 200 KÖPEK KAPASİTELİ

“Tesisimiz 2008’de 250 köpek kapasiteli, 55 açık kapalı kafes olmak üzere inşa edilmiştir. Şu an toplam bin 200 köpek kapasiteli mevcut 55 kafese ek olarak, 30 adet açık ve kapalı alanı olan padoglar, bir oyun alanı ve postoperatif müşahede için yalıtımlı ısıtmalı çadır alanımız mevcuttur. Tesisimizde kış hazırlıkları kapsamında tadilat ve çalışmalarımızı hızla tamamlıyoruz. Tadilat kapsamında kapalı alan oluşturulmakta ayrıca şamandıralı su sistemi kullanılmaktadır. Saimekadın Mahallesi Öğretmenler Parkı içinde hizmet veren evcil hayvanlar polikliniğimizde ve rehabilitasyon merkezimizde görevli beş hekim ve 22 personelle hizmet vermekteyiz. Bir ambulans ve beş toplama aracına sahibiz.

Haberin Devamı

Tartışmalı barınak basına açıldı

ŞU ANDA 700 HAYVAN BULUNUYOR

Günlük olarak belediyemizin çözüm merkezine gelen ihbarlar üzerine ekiplerimiz adrese ve vakaya en hızlı bir şekilde ulaşarak çalışmalarımızı sürdürüyor. Her aracımızda sorumlu hekim arkadaşımız bulunmaktadır. Adreslerde bulunan sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi gerçekleşmekte, saldırgan, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların daha güvenli alana alınması için sahada gönüllülerle birlikte çalışmalar yapılmaktadır. Tesisimizde haftanın 6 günü kısırlaştırma operasyonu yapılmaktadır. Şu ana kadar 2022 yılı içerisinde 2 bin 195 adet kısırlaştırma, küpeleme ve mikroçipleme yapıldı. Ayrıca buradaki hayvanlarımızın bakım ve tedavileri sürdürülmektedir. Tesisimizde şu an 700 adet hayvan bulunmaktadır. Bunların 45 adeti yasaklı ırktır.”

Haberin Devamı

Tartışmalı barınak basına açıldı

ALGI OPERASYONUYLA KARŞILAŞTIK

24 Kasım’da Ege Mahallesi’nde araç çarpması sonucu ölen köpek üzerinden algı çalışması yapıldığını da belirten Güney, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Aynur Öztürk isimli vatandaşın evinin olduğu sokakta çalışma yapılırken kendisinin çalışanlarımıza müdahale ederek kamuya ait aracımızın izinsiz ve zorla kapaklarını açmıştır. Ekip çalışanlarını tehdit ederek iftirada bulunduğu görülmüş olup, anestezi süreci devam eden köpekleri aracın içinden çıkartarak yere atmıştır. ‘Belediye köpekleri öldürüyor’ diyerek telefonuna çekim yaparak ve personelimizi de izinsiz çekerek sosyal medya hesaplarına yaymıştır. Benimde içinde bulunduğum aracın camlarını yumruklayarak saldırgan tavır sergilemiştir.

Haberin Devamı

ZORLA KAPI KIRARAK İÇERİ GİRDİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Hayvan Hakları Birimi ve Mamak İlçe Tarım yetkilileri Ege Mahallesi’ne gelmişlerdir. Gerekli tüm tespitler ve incelemeler yapılarak, diğer hayvanların hayatta olup anestezi altında oldukları, trafik kazası sonucu ex olan kanamalı köpeğin kanının, diğer iki hayvana bulaştığı tespit edilmiş ve sağlıklı oldukları görülerek tutanak altına alınmış ve konu orada açıklığa kavuşmuştur. Olay günü akşamı bir grup hayvansever olduklarını iddia eden kişiler tesisin kapısında toplanarak eylem yapmıştır ve zorla kapı kırarak içeri girmişlerdir. Çalışanlara tehdit, küfür ve hakaret ederek saldırgan ve taşkın hareketlerde bulunmuşlardır. Yaşanılan bu talihsiz olayın müsebbibi olan kişiler hakkında kurumumuza, personelimize ve kolluk kuvvetlerine hakaret, küfür, tehdit, itibarsızlaştırma ve kamu görevlisinin görevine engel olmak üzere gerekli bütün yasal işlemler başlatılmıştır.

Haberin Devamı

RANDEVU ALARAK GELİP GEZEBİLİRLER

Sosyal medyada bir haftayı aşkındır konuyla alakası olmayan başlıklar atılarak halkı galeyana getiren, kin ve nefrete, hakarete sürekleyen, beni, personelimi, kurumumuzu ve belediye başkanımızı hedef haline getiren algı çalışması başlatılmıştır. Bu algı ile olay, hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Gerek personelim gerekse tüm belediye çalışanlarımız sokak hayvanlarına her türlü özeni göstermekteyiz. Hayvanlar, Allah’ın sessiz kullarıdır. Onlara şefkatle yaklaşmak hepimizin görevidir. Hayvana şiddetin her şekilde karşısındayız. Bu zamana kadar şeffaflık içerisinde görevimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Tadilat çalışmamız tamamlandıktan sonra hayvanseverler istedikleri zaman bizden randevu alarak tesisimizi gezebilirler. Çalışmalarımıza destek verebilirler.”

Haberin Devamı

Tartışmalı barınak basına açıldı

6 ARALIK’TAN İTİBAREN ZİYARETE AÇILACAK

Tadilat çalışmaları devam eden barınakta kış hazırlıklarını bu hafta sonu tamamlamayı hedeflediklerini belirten Veteriner İşleri Müdürü Kevser Güney, 6 Aralık tarihinden itibaren tesisin ziyaretçilere yeniden açılacağını da belirtti. Güney, bu tarihten sonra tesisin salı, perşembe ve cumartesi günü saat 13.00-15.00 arası ziyaret edilebileceği bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!